1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

در حالی که بذر چغندرقند به اندازه کافی در داخل تولید می‌شود، اما معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، از بهره‌وری بیشتر بذور وارداتی خبر می‌دهد.

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی امروز در گفت‌وگو با ایاگنا با اعلام این خبر گفت: اگرچه در حال حاضر بذر چغندرقند در داخل کشور به اندازه کافی تولید می‌شود، اما به‌دلیل اختلاف در تولید و میزان بهره‌وری بیشتر بذرهای خارجی، مجبور به واردات آن هستیم.

عباس کشاورز با اشاره به اینکه بذر یک کالا نیست، بلکه یک تکنولوژی است، افزود: باید به‌گونه‌ای برای کشاورزی کشور برنامه ریخت که بذر مورد نیاز از بهترین نوع تامین شود؛ حال فرقی نمی‌کند بذر داخلی باشد یا خارجی.

به گفته وی، اگر قرار باشد تمام چغند مورد نیاز کشور را با بذر داخلی کشت کنیم، در نهایت برای جبران کمبود تولید باید ۱,۵ میلیون تن شکر از کشورهای خارجی وارد شود. این در حالی است که استفاده از بذور خارجی، مقدار واردات را به ۵۰۰ هزار تن کاهش می‌دهد. ضمن اینکه هزینه‌ها نیز در مقام مقایسه بسیار به صرفه‌تر است. زیرا واردات شکر اضافی، ۴۵۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کند، اما بذر خریداری شده تنها سه میلیون دلار هزینه دارد. از بذر داخلی ۴۵۰ گرم شکر و از نوع خارجی ۷۰۰ گرم شکر به ازای هر هکتار برداشت می‌شود؛ بنابراین عقل سلیم حکم می‌کند که هم از لحاظ اقتصادی و هم از نظر بهره‌وری به ازای مصرف هر مترمکعب آب و زمین، از بذری استفاده شود که بهترین عملکرد را داشته باشد.

کشاورز عنوان کرد: این موضوع در مورد محصولات دیگر نیز صدق می‌کند. به‌عنوان مثال، اگر بذر تولید شده داخلی برای هندوانه، بین ۱۲ تا ۱۵ تن در هکتار تولید دارد، با استفاده از بذر هیبرید می‌توان این مقدار را به ۶۰ تا ۷۰ تن هندوانه در هکتار افزایش داد.

وی معتقد است: به هیچ عنوان نباید راه ورود تکنولوژی را بست. حتی کشورهای پیشرفته‌ای مانند آلمان و فرانسه که بزرگ‌ترین شرکت‌های صادرکننده بذر را در خود جای داده‌اند، باز هم سالانه برخی از بذور را وارد کرده و انحصاری برای تولید داخل قائل نیستند. بنابراین باید به این مبحث از زاویه تبادل تکنولوژی بین کشورها نگریست. اکنون نیز در عرصه سبزی و صیفی‌جات به غیر از کاهو، اسفناج و طالبی، بذر دیگری تولید نمی‌کنیم، اما اگر روزی به تکنولوژی تولید بذر تمام محصولات دست یافتیم، در آن زمان نیز نباید تعامل با دنیا را فراموش کرد و همیشه باید به دنبال تکنولوژی بهتر بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بذرها به‌طور کلی به دو نوع تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: بذور هیبرید که کشورهای تولید کننده، تکنولوژی آن را فاش نمی‌کنند، مگر اینکه کشوری قصد خرید داشته باشد. به‌عنوان مثال، ایران در دهه ۶۰ مهندسی تولید هیبرید سورگوم و در دهه ۷۰ مهندسی تولید هیبرید کلزای کانولا را خریداری کرد. دوم، بذرهای غیرهیبرید هستند که تولید آنها در یک پروسه مشخص شکل می‌گیرد و بسته به توان و سرعت هر کشور انواع آن متفاوت است.

کشاورز تأکید کرد: مطابق قوانین بین‌المللی، باید برای استفاده از منابع ژنتیکی یک بذر رضایت تولیدکننده را جلب کرد؛ بنابراین نمی‌توانیم با مهندسی معکوس، بذر هیبرید را در داخل تولید کنیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با توسعه بخش خصوصی و مشارکت و همکاری با کشورهای پیشرفته، انتقال تکنولوژی به داخل کشور سرعت بیشتری به خود بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید