1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

سیب‌زمینی محصولی صادراتی است که برای موفق بودن آن باید صادرات پیله‌وری که در حال حاضر توسط مرزنشینان انجام می‌شود، متوقف شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان امروز درباره وضعیت تولید سیب‌زمینی در قطب تولید این محصول گفت: تولید سیب‌زمینی در کشور هرساله با مخاطرات بسیاری همراه است، چون برنامه مشخصی برای آن پیش‌بینی نشده است.

ابوالقاسم سوزنچی افزود: کشاورزان با توجه به تجارب خود در فروش محصول نسبت به تغییر سطح زیر کشت اقدام می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: سیب‌زمینی محصولی سالم است، اما اگر در برخی موارد گزارش‌هایی از وجود نیترات در آن گزارش می‌شود، مربوط به عده‌ای از بهره‌بردار است و نباید به همه بهره‌برداران تعمیم داد.

سوزنچی ادامه داد: متأسفانه دسترسی به مسئولان برنامه‌ریز کشور کم است تا بتوانیم مشکلات بهره‌برداران را منعکس کرده و راهکار دریافت کنیم.

وی تصریح کرد: اگر محصولی وضعیت خوبی داشته باشد، صادراتی تلقی می‌شود و محصول سیب‌زمینی می‌تواند جزو این محصولات باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق همدان یادآور شد: متأسفانه صادرات سیب‌زمینی مداوم نیست، در صورتی که باید سالانه مقداری را برای صادرات هزینه کنیم.

سوزنچی تأکید کرد: صادرات سیب‌زمینی در حال حاضر به‌صورت پیله‌وری انجام می‌شود؛ یعنی توسط مرزنشینان از کشور خارج می‌شود، در صورتی که باید ساختاری برای آن تعریف شود تا از مزایای آن بهره‌برداری و صادرکنندگان برخوردار شوند.

وی اظهار داشت: اگر صادرات سیب‌زمینی بدون ساختار و هر زمانی که تولید مازاد باشد انجام شود، صادرات معنایی ندارد.

سوزنچی درباره سطح زیر کشت در سال جاری گفت: سطح زیر کشت سیب‌زمینی در همدان ۲۸ هزار هکتار بود که به‌دلیل نبود آب به ۱۸ هزار هکتار کاهش یافته است.

سیر، موسیر و کلزا جایگزین سیب‌زمینی همدان می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان محصولاتی چون سیر، موسیر و کلزا را جایگزین‌های سیب‌زمینی همدان برشمرد و افزود: سیب‌زمینی آب‌بر است، اما محصولاتی چون سیر، موسیر و کلزا به آب کمتری نیاز دارند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته تنها سیب‌زمینی در ۱۴ استان کشور کشت می‌شد، اما در حال حاضر سیب‌زمینی‌کاران مناطق کشت را تغییر داده‌اند و در برخی استان‌ها همچون کرمانشاه، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی نیز اقدام به کشت سیب‌زمینی می‌کنند.

سوزنچی ادامه داد: سطح زیر کشت کلی سیب‌زمینی کاهش نیافته است و آمارها نشان از سطح ۱۸۰ هزار هکتاری دارد، اما عملکردها با استفاده از بذور سالم، کودهای مناسب و… از ۱۰ تن به‌طور میانگین به ۴۰ تن رسیده است.

وی در پایان تصریح کرد: سیب‌زمینی دو بار کشت می‌شود؛ کشت پاییزه در اسفند و فروردین‌ماه انجام می‌شود و در فصل حاضر برداشت رو به اتمام است و کشت بهاره در بهار کشت و در پاییز برداشت می‌شود.

گفتنی است، پیش‌بینی می‌شود که به‌دلیل کاهش قیمت محصول سیب‌زمینی در سال قبل، امسال کشاورزان برای تولید و تأمین هزینه‌های کاشت دچار مشکل باشند و سطح زیر کشت از کاهش برخوردار باشد، اما کمک‌های دولت در صادرات به‌موقع و حمایت‌های صادراتی خواهد توانست سطح ثابتی را برای این محصول رقم بزند./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید