بارندگی درایران ودر طول فصل بهار به مقدار قابل توجهی بوده و این می تواند خبر خوبی برای خرمای ایران باشد ، چراکه در چند سال گذشته خشکسالی شدید وجود داشته است.
به گزارش ایاگنا از وبسایت freshplaza بهناز بیک ” Behnaz H. Beik “مدیر شرکت خرمای ایرانی “آبان آریا ” (Aban Arya. )می گوید: “ما در این مورد بسیار خوشحال هستیم. پیش بینی می کنیم که سال خوبی برای محصولات کشاورزی، به ویژه برای خرما باشد. باید آماده برداشت خوبی برای امسال باشیم . مگر در مواردی که اتفاق غیر منتظره ، مانند موج گرمای شدید یک هفته قبل از برداشت محصول، روی دهد .”
برداشت برای انواع خرما مانند Mozarati در هفته دوم یا سوم ماه اوت آغاز می شود، در حالی که گونه های دیگر مانندPyarom از هفته دوم یا سوم اکتبر به بعد برداشت می شود. این به این معنا است که به طور کلی فصل برداشت خرمای ایران معمولا از اواسط ماه اوت (مهر) تا اوایل نوامبر (آّبان) به طول می انجامد.
وی توضیح می دهد: “کل صادرات ما برای سال ۲۰۱۶ بالغ بر۱۲۰۰ تن بود. این درحالی است که تا زمان عرضه جدید که از اواسط سپتامبر تا اواسط اکتبر است ، می توانیم ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن از انواع خرمای pitted Sayer به فروش برسانیم .” این صادر کننده ایرانی، امیدوار است که حجم صادرات ۲۰ درصد افزایش یابد.
وی افزود: “ما موفق به ارائه خدمات خوب به مشتریان خود در زمینه مقادیر زیاد، قیمت رقابتی و زمان تحویل شده ایم. ما همچنین به بهبود روابط دیپلماتیک بین ایران و دیگر کشورها می اندیشیم، به خصوص در مورد کشورهای اروپایی که نسبت به تجارت با ایران علاقه مند هستند. ما زمانی که در نمایشگاه SIAL Paris (۱)۲۰۱۶ پاریس شرکت کردیم ، متوجه این موضوع شدیم. چرا که نگرش مشتریان اروپایی نسبت به زمانی که تحریم ها علیه ایران بود ، بسیار مثبت تر شده بود.”
به گفته وی، قیمت های فصلی برای ۲۰۱۷ مشابه سال ۲۰۱۶ و بازار داخلی هم دارای ثبات است. همچنین به دلیل آگاهی افراد از خواص درمانی خرما ، تقاضا در بازار صادرات افزایش یافته است.
در حال حاضر شرکت ها برای ماه رمضان به خرید خرما اقدام می کنند. سفارشات برای ماه رمضان معمولا حداقل یک ماه قبل از رمضان انجام می شود.
وی یادآور شد:”در زنجیره توزیع در مقیاس بزرگ، معمولا با موافقت ، عرضه خرما ، شش تا هفت ماه قبل از ماه رمضان آغاز و دریافت محموله ها ، سه ماه قبل از ماه رمضان انجام می شود.”