1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

به گزارش ایاگنا، فرید گلکار روز چهارشنبه در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رفسنجان با موضوع باروری ابرها و افزایش بارش که در فرمانداری رفسنجان برگزار شد افزود: باروری ابرها به صورت نرمال در دنیا 70 سال سابقه دارد و روشی مورد تایید سازمان جهانی هواشناسی و به اثبات رسیده و نتیجه بخش است.
وی تصریح کرد: طبق آخرین ارزیابی از موسسه آب تهران در سالهای 93 و 94 برای نخستین بار از طریق باروری ابرها در مدت چهار ماه در استان کرمان 190 میلیون متر مکعب آب تولید شد و افزایش بارش باران را داشتیم.
وی ادامه داد: این پروژه در سال 95 در استان کرمان اجرا نشد و امید می رود امسال این طرح در رفسنجان اجرا شود.
گلکار گفت: مرکز ملی باروری ابرهای کشور وابسته به وزارت نیرو در سال 76 با دستور رئیس جمهوری وقت با هدف افزایش بارندگی تأسیس شد.
وی ادامه داد: کشورهای خارجی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به 2 شیوه هوایی و زمینی در ایران پروژه ای در این راستا را انجام دادند که در سال 76 و 77 با تأسیس مرکز باروری ابرها قراردادی با روسیه شامل آیتم های انتقال فناوری، تربیت نیروی انسانی و خرید تجهیزات برای ایران منعقد شد.
این مقام مسئول افزود: ارزیابی باروری ابرها متحول شده و می توانیم روزانه و دقیق این مهم را ارزیابی کنیم در حالی که در سالهای گذشته ارزیابی ها به صورت ماهانه انجام می شد کما اینکه دقت در این گونه ارزیابی ها کم بود.
وی با اشاره به اینکه 45 کشور در دنیا پروژه باروری را اجرا می کنند یاداور شد: در کشور آمریکا حداقل 30 تا 40 پروژه باروری در طول سال انجام می شود، در کشور چین بیشترین هزینه در این زمینه صرف می شود به طوری که سالانه پنج تا 6 هزار میلیارد ریال هزینه می کنند و 38 هزار نفر نیرو در بحث افزایش بارش، بارندگی ها و باروری دارد.
گلکار بیان کرد: در کشور هند نیز کشاورزان مستقیما و با همراه بودن با دستگاه دولتی در انجام پروژه بارورسازی ابرها مشارکت می کنند.
وی عنوان کرد: اخیرا با عقد قراردادی در حال ساخت پهبادی هستیم که تا 100 کیلوگرم بار می تواند حمل کند و تا 250 کیلومتر قابل کنترل است.
مدیر مرکز ملی باروری ابرهای کشور وابسته به وزارت نیرو اضافه کرد: در حال حاضر مواد بارورسازی ابرهای ایران، از روسیه خریداری می شود که در این زمینه خودکفا و در کشور تولید مواد اولیه را خواهیم داشت.
گلکار با بیان اینکه ابر توده ای از قطرات ریز آب است و بخار نیست اظهار کرد: ابر در پشت کوهها ایجاد می شود اگر به موقع از این ابرها جهت باروری استفاده شود نتیجه بخش است در غیر اینصورت ابرها تبخیر و وارد جو می شود و از بین می رود.
وی خاطرنشان کرد: در دامنه جنوبی زاگرس بارشهای بسیار خوبی داریم در این دامنه به تدریج این ابرها تضعیف می شوند و از بین می روند لذا وظیفه ما این است قبل از پایان یافتن عمر ابر و از دست رفتن آنها رطوبت را از ابر بگیریم و آب به دست آوریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید