1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

رئیس سازمان شیلات با اشاره به رکوردشکنی در صادرات ماهی‌قزل‌آلا گفت: در سال گذشته صادرات ماهی قزل‌آلا بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافت و بیش از ۱۰ هزار تن از این ماهی صادر شد.

به گزارش خبرگزاری ایاگنا حسن صالحی امروز در همایش ملی جلبک‌ها و گیاهان آبزی اظهار کرد: برای غذای آینده بشر باید نگاه ما به دریاها و اقیانوسها باشد و از ظرفیتهای آن برای تامین غذای کشور در آینده استفاده کنیم که این امر شامل همه آبزیان می‌شود.

وی افزود: در بخش تولیدات شیلاتی در سال 1395 یک میلیون و 90 هزار تن انواع آبزیان تولید شد که 45 درصد آن از طریق آبزی‌پروری و 55 درصد آن از طریق صید به دست آمده است.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به بهبود وضعیت صید در ایران ادامه داد: در سال گذشته وضعیت رشد صید در کشور ما کمی از دنیا بهتر شده است زیرا ذخایر ناشناخته‌ای داشته‌ایم که از آن کمتر استفاده می‌شده اما اکنون استفاده می‌شود و همچنین سهم برداشت خود را از اقیانوس هند گسترش دادیم.

وی تصریح کرد: در اقیانوس هند هزار فروند شناور داریم که بعد از کشور اندونزی صاحب بزرگترین ناوگان صیادی هستیم و از لحاظ میزان صید ماهیان نیز بعد از اندونزی در میان 35 کشور رتبه دوم را داریم که این وضعیت در غرب اقیانوس هند است و ما رتبه اول را در اختیار داریم.

* استفاده از 5 هزار و 800 متر نوار ساحلی کشور برای کاشت گیاهان آبزی

صالحی ادامه داد: با این وجود در بخش جلبکها و گیاهان آبزی ما سهم مشخصی نداریم با وجود اینکه 22 میلیون تن در دنیا از این بخش تولید وجود دارد.

رئیس سازمان شیلات ایران یادآور شد: در حالی که ما در بخش پرورش گیاهان آبزی و جلبکها فعالیتی نداشتیم باید اذعان داشت که ایران 3 هزار کیلومتر ساحل دارد که اگر مساحت سواحل جزایر کشورمان را نیز اضافه کنیم رقم نوار ساحلی در کشورمان به 5 هزار و 800 کیلومتر مربع می‌رسیم که می‌توان از آن برای کشت جلبکها و گیاهان آبزی استفاده کرد.

وی با اشاره به آغاز فعالیت شرکتهای دانش‌بنیان در بخش آبزی‌پروری گفت: این تحقیقات باید برای کشور ما کاربرد داشته باشد.

صالحی گفت: یکی از بحث‌هایی که در دستور کار سازمان شیلات قرار دارد پرورش ماهی در قفس است که براساس سیاستهای مجلس برای اولین بار در یک سند توسعه‌ای کشور، موضوع آبزی‌پروری گنجانده شده است و برای رسیدن به 200 هزار تن تولیدات آبزیان در قفس که در پایان افق ششم دیده شده است به دنبال آن هستیم که از پرورش گیاهان آبزی نیز در قفس استفاده شود.

رئیس سازمان شیلات ایران  گفت: در کشور کانادا پرورش جلبکها، صدف‌ها به عنوان پایداری اکولوژیک استفاده می‌شود ضمن اینکه برای این کشور درآمد جانبی را نیز به همراه می‌آورد.

وی افزود: در حال حاضر از همین میزان اندک گیاهان آبزی که در سواحل جنوب شرق و جنوب کشورمان داریم بهره‌برداری نمی‌کنیم. از سازمان تحقیقات بخش کشاورزی می‌خواهیم برنامه‌های کاربردی در این خصوص داشته باشیم.

صالحی یادآور شد: سرمایه‌گذاران زیادی می‌خواهند در این بخش سرمایه‌گذاری کنند اما ما نمی‌تـوانیم دانش لازم را در قالب یک بسته در اختیار آنها قرار دهیم.

رئیس سازمان شیلات ایران  با اشاره به اینکه با وجود ظرفیت‌های بالا در بخش گیاهان آبزی حتی واردات نیز وجود دارد، گفت: در بخش تکثیر تا حدودی از این گیاهان استفاده می‌شود که متاسفانه آن نیز از بخش واردات تامین می‌شود اما شاهد ورود گیاهان آبزی به کشورمان هستیم.

وی یادآور شد: جلبکهای ناچیز موجود در کشور را در خانوار، صنایع و بخش دام و طیور آبزیان استفاده نمی‌شود در حالی که قیمت بالاتری نیز ندارد.

رئیس سازمان شیلات ایران  در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در سال گذشته 412 میلیون دلار صادرات آبزیان داشته‌ایم گفت: این حجم از ارزآوری با صادرات 110 هزار تن انواع آبزیان به دست آمده که در بخش‌هایی مانند قزل‌الا بیش از 300 درصد رشد داشته‌ایم و توانسته‌ایم بیشتر از 10 هزار تن صادر کنیم. در بخش صادرات میگو نیز با صدور 15 هزار تن میگو رکوردشکنی کرده‌ایم.

صالحی گفت: امیدواریم همانطور که افراد بامراجعه به فروشگاه زنجیره‌ای اقدام به خرید میگو به صورت بسته‌بندی‌شده و آماده مصرف می‌کنند خرید جلبک را نیز در بسته‌بندی‌های خاص خود در آینده شاهد باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید