1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

به گزارش ایاگنا پیمان یوسفی آذر امروز در نخستین پویش ملی گیاهان دارویی که در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، به اهمیت گیاهان دارویی در ارز آوری برای کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه تا پیش از این با وجود ظرفیت‌های فراوان در تنوع گیاهان دارویی در کشور این محصولات را به صورت فله‌ای صادر می‌کرده‌ایم و طرف خارجی آن را به صورت قطره‌ای و با قیمتی بسیار بالاتر به کشور ما وارد می‌کند.

وی از پیگیری‌ انجام‌شده طی یک سال گذشته توسط نمایندگان مجلس و وزیر جهاد کشاورزی برای به سرانجام رساندن برنامه گیاهان ملی دارویی خبر داد و گفت: بالاخره این برنامه به سرانجام رسید، تا حدی که برای بودجه سال آینده دارای ردیف اعتباری ملی خواهد بود که بعد از 35 سال اتفاق خواهد افتاد.

وی در مورد جزئیات این طرح گفت: در این طرح موارد تازه‌ای که در ساختار تولید و استاندارد برابر شاخص‌های بین‌المللی وجود دارد، دیده شده که اگر محقق نشود، این طرح در سایر حلقه‌ها فلج خواهد شد. همچنین سیاست‌ کاشت، داشت و برداشت نیز تدوین شده است.

یوسفی‌آذر همچنین از آشفتگی‌ در بازار داخلی کشور گلایه کرد و گفت: ما همچنین در بازارهای خارجی جایگاهی نداریم و درحالی‌ که 120 میلیارد دلار گردش مالی گیاهان دارویی در دنیاست،‌ حجم اندکی به ما اختصاص دارد.

مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: حجم گردش مالی زعفران در دنیا 8 میلیارد دلار است،‌ در حالی‌که حجم مالی زعفران ما 300 میلیون دلار (۳.۷ درصد) است و 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، اما نتوانسته‌ایم آن را تجاری‌سازی کنیم.

وی همچنین به اهمیت زعفران به‌عنوان محصول خاص تولیدی کشور اشاره کرد و گفت: برای زعفران نیز کارگروه ملی از یک ماه گذشته تشکیل شده که همه دست‌اندرکاران از کشاورز گرفته تا صادرکنندگان برتر در این کارگروه حضور داشته تا با هم‌اندیشی، نقاط ضعف این حوزه برطرف شود.

یوسفی‌آذر از تعرفه 30 درصدی هند برای واردات زعفران از ایران انتقاد کرد و گفت: طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی با گمرک و وزارت امور خارجه مکاتبه کرده‌ایم که یا قراردادهای تعرفه ترجیحی با این کشور بسته شود، یا عضو WTO شویم و یا اینکه سیاست‌های متقابل تنبیهی در برابر واردات کالا از هند در نظر بگیریم و ما هم برای برنج وارداتی هند همین سیاست‌های محدود‌کننده تعرفه‌ای را اعمال کنیم.

مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای افزایش توسعه صادرات زعفران خبر داد و گفت: بنا داریم طی 5 سال آینده، صادرات زعفران را به 2.5 میلیارد دلار برسانیم که لازمه آن افزایش تولید بیشتر زعفران است و در حال حاضر متوسط برداشت زعفران در استان خراسان،‌12 تا 18 کیلوگرم در هکتار است، در حالی‌که در برخی مزارع الگویی تا 39 کیلوگرم هم از این محصول برداشت شده است.

وی همچنین از تأسیس دفاتر زعفران ایران در 10 کشور هدف ازجمله استرالیا،‌ اسپانیا،‌آلمان، فرانسه، هند و چین خبر داد و افزود: فعالان این حوزه که برای تأسیس دفتر در این کشورها اقدام کنند، می توانند تسهیلات با نرخ 6 درصد بگیرند.

یوسفی‌آذر همچنین به ظرفیت بالای تولید گل محمدی در کشور اشاره کرد و گفت: با آنکه 17 هزار هکتار سطح زیرکشت گل محمدی داریم، اما سهم ناچیزی در بازار اسانس این محصول داریم و 65 درصد اسانس دنیا را بلغارستان تولید می‌کند.

مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی واردات بی‌رویه و بدون نظارت از چین را یکی از موانع برای توسعه صنعت اسانس‌گیری در کشور دانست و گفت: همین مسئله باعث شده تا صنعت اسانس‌گیری نتواند پا بگیرد، به‌عنوان‌مثال ما نعناع فلفلی در زربند را با هزار زحمت و با کیفیت مطلوب لیتری 800 هزار تومان تولید می‌کنیم، از آن طرف این محصول بدون اینکه مشخص باشد، حاوی چه عناصری است با عنوان نعناع فلفلی لیتری 160 هزار تومان وارد کشور می‌شود.

وی گفت: جالب‌تر آن است که با یک تعرفه ثابت محصولات مختلفی از جمله آویشن و برگ‌بو وارد کشور می‌شود، درصورتی‌که ما 125 تعرفه مشخص برای گیاهان دارویی تعریف کرده‌ و تمام کدها را مشخص کرده‌ایم، تا از طریق سازمان توسعه تجارت برای سال آینده در کتاب تعرفه وارد شود.

وی ادامه داد: حداقل این تعرفه برای واردات گیاهان دارویی 5 درصد است و پس‌ازآن باید مشخصات فنی بهداشتی هم به‌طور سخت‌گیرانه لحاظ شود؛ چراکه وقتی پسته ما در فرانسه تنها با آفلاتوکسین 100 پی‌پی‌ام برگشت می‌خورد، ما نباید برای واردات محصولات مشابه به ایران سخت‌گیری کنیم.

مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از برنامه برای افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی خبر داد و گفت: در برنامه ششم در نظر داریم تا 100 هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی اضافه کنیم، به شرط آنکه ابتدا بازاری برای آن وجود داشته باشد، نه آنکه محصول تولید کنید و بعد روی دستمان بماند.

یوسفی‌آذر از حمایت برخی کشورهای همسایه برای توسعه کشت گیاهان دارایی به‌عنوان یک الگو یاد کرد و گفت: در استانبول دپارتمان گیاهان دارویی راه انداخته‌اند که شخص آقای اردوغان در آنجا حضور یافته و هدف‌گذاری 5 میلیارد دلاری برای صادرات محصولات گیاهان دارویی تعیین کرده است،‌ آن وقت ما به هزار سختی و پیگیری توانسته‌ایم هدف‌گذاری 3.5 میلیارد دلار را برنامه‌ریزی کنیم.

به گفته مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی طبق اظهارنامه گمرک 286 میلیون دلار صادرات رسمی زعفران داریم که قطعاً 100 میلیون دلار هم به صورت چمدانی و مسافری از کشور خارج می‌شود و در کنار آن 37 میلیون دلار گیاه شیرین‌بیان و 16 میلیون دلار تخم گشنیز صادر کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید