1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

اگرچه مدیرعامل اتحادیه میهن، از آغاز صادرات تخم‌مرغ به عراق خبر داده، اما رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران، ارسال نخستین محموله را مربوط به قطر می‌داند و معتقد است هنوز تاجران ایرانی نمی‌توانند به عراق صادرات تخم‌مرغ داشته باشند.

به گزارش ایاگنا اواسط اردیبهشت‌ماه امسال بود که سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به گذشت سه ماه از آخرین گزارش آلودگی، این منطقه را پاک اعلام کرد. مطابق قوانین بین‌المللی، از آن پس ایران می‌توانست به بازارهای جهانی ورود کند و به تجارت محصولات طیور بپردازد. این در حالی است که ترکیه بر خلاف تعهدش، آلودگی را گزارش نکرد و توانست به صادرات خود ادامه دهد.

به هر ترتیب، رایزنی‌ها برای ارسال مجدد محموله‌های تخم‌مرغ به عراق و افغانستان از همان زمان آغاز شد. تلاش‌های بسیاری برای این منظور صورت گرفت، اما دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران، در تاریخ ۱۶ خرداد ماه، یعنی درست یک ماه پس از اعلام پاکی کشور از آنفلوآنزا گفت: صادرات تخم‌مرغ از ایران، رها شده و به غیر از مقدار ناچیزی که به افغانستان می‌رود، دیگر صادراتی نداریم. فرزاد طلاکش معتقد است: روند جذب بازار برای تجارت این محصول، روندی قابل قبول و مطلوبی نیست. زیرا ابتدا باید مشتری مورد نظر شناسایی شده و برای این منظور برنامه‌ریزی صورت گیرد. ضمن اینکه صادرات این محصول از ایران، بیشتر برای تنظیم بازار صورت گرفته و ارزآوری در اولویت بعدی قرار می‌گیرد.

در همین زمینه، رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار استان تهران، توان صادراتی تخم‌مرغ کشور را بیش از ۲۰۰ هزار تن در سال برآورد کرد و افزود: امروز صادرات، یک علم است و متأسفانه ما کمتر از آن بهره می‌بریم. مصداق آن را هم می‌توان در تصمیمات خلق‌الساعه و مقطعی مشاهده کرد. به عنوان مثال، امروز که قیمت تخم‌مرغ سه‌هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم است، می‌توان آن را صادر کرد، اما فردا که چهارهزار تومان شود، تمام درها به روی تاجر بسته خواهد شد و بازاری که با زحمات زیاد به دست آمده بود، یک شبه از بین می‌رود. این در حالی است که مثلاً ترکیه وقتی برای صادرات تخم‌مرغ، قراردادی با عرق به امضا می‌رساند، حداقل یک ماه تغییر قیمتی در محصول خود نخواهد داد؛ حتی اگر این امر برای دولت آن کشور، هزینه در بر داشته باشد.

مدیرعامل اتحادیه میهن نیز در همین ارتباط گفته بود: بعد از اعلام پاکی ایران از آنفلوآنزا و با وجود گذشت سه هفته از این جریان، تنها حدود یک‌هزار تن تخم‌مرغ از ایران به افغانستان صادر شده و پیش‌بینی می‌شود که به مرور زمان این مقدار افزایش یابد.

در همین گیرودار، ماجرای قطر و قطع رابطه این کشور با بیشتر همسایگانش، توجه صادرکنندگان ایرانی را به بازار آن جلب کرد و ناگهان کشور نامبرده در صدر فهرست بازارهایی قرار گرفت که می‌تواند از پتانسیل قابل توجهی برای ایران برخوردار باشد.

رضا ترکاشوند، امروز در گفت‌وگو با ایاگنا از آغاز صادرات تخم‌مرغ به عراق خبر داده است. وی با اشاره به پاکی ایران از آنفلوآنزا گفت: روز گذشته چند کانتینر تخم‌مرغ راهی بازار عراق شد.

این در حالی است که رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار استان تهران، در گفت‌وگو با ایاگنا گفت: طبق آخرین اطلاعات دریافتی، هیچ تخم‌مرغی به عراق صادر نشده و روز گذشته تنها یک محموله ۲۰ یا ۲۲ تنی به قطر رفته است.

ناصر نبی‌پور، با اشاره به امتیازاتی که ترکیه برای صادرکنندگان خود در نظر می‌گیرد، افزود: اکنون هر کیلوگرم تخم‌مرغ ترکیه با قیمت سه هزار و ۸۰۰ تومان در عراق به فروش می‌رسد. در حالی که تاجر ایرانی با احتساب هزینه حمل و نقل، نمی‌تواند این محصول را کمتر از چهار هزار و ۴۰۰ تومان در عراق بفروشد.

به این ترتیب، هنوز به طور کامل مشخص نیست که آیا به راستی صادرکنندگان ما توانسته‌اند تخم‌مرغ ایرانی را به عراق بفرستند یا نه؟ اگر جواب مثبت است، با چه قیمتی و تحت چه شرایطی این امر صورت گرفته است؟ آیا ترکیه، حاضر است حتی سهمی کوچک از بازار خود را در اختیار ایران بگذارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید