1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

مدیر موسسه تحقیقات شیلات با بیان اینکه مصرف ماهیان دریای خزر هیچگونه آلودگی ندارد گفت: براساس تحقیقاتی که انجام شده در برخی فیل‌ماهیهاکه سن بالایی دارند آلودگی در کبد و جگر آنها مشاهده شده و در گوشت و خاویار آنها ورود نکرده است.

به گزارش ایاگنا پورکاظمی مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران امروز در نشست خبری در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه بیش از 3 میلیون تن ماهی در قفس در دنیا پرورش داده می‌شود و توسعه آن در ایران مزیت دارد اظهار کرد: یکی از دلایل موفقیت تولید و پرورش ماهی در قفس انتخاب مکان مناسب در دریای خزر است که به همین منظور 16 مکان با عمق 20 تا 100 متر در نظر گرفته شده است. در انتخاب این نواحی فاصله آن تا ساحل برای رسیدگی و نظارت نیز در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در دریای خزر می‌توان گونه های ارزشمندی مانند فیل‌ماهیان و یا ماهیان خاویاری که مطالعات آنها در پشت سدها انجام شده پرورش دهیم.

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: علاوه بر ماهیان خاویاری ماهی آزاد دریای خزر و قزل‌آلا نیز امکان پرورش در دریای خزر را دارند. همچنین در جنوب کشور نیز امکان پرورش سی‌‌بس، شانک و سیبرین وجود دارد.

پورکاظمی با بیان اینکه به دنبال استفاده از بچه‌ماهیان بومی برای پرورش در قفس هستیم تصریح کرد: استفاده از ماهیان بومی به شرط آن انجام خواهد شد که شرایط اقتصادی لازم برای تولیدکننده را داشته باشد و سرعت رشد آن به گونه‌ای است که پرورش آن به صرفه باشد.

وی گفت: 200 هزار تن پرورش ماهی در قفس در کشور انجام می‌شود که این رقم در افق 1404 به 14 هزار تن معادل کل آبزی‌پروری در کشور می‌شود.

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: بازارهای کشورهای همسایه برای گونه‌های ماهی پرورش داده در قفس از جمله کپور مناسب است و با افزایش تولید خود می‌توانیم مازاد را صادر کنیم.

پورکاظمی در ادامه با اشاره به افزایش تولید میگو بعد از برطرف شدن مشکل لکه سفید گفت: در حالی که در سال 94 علت بیماری لکه سفید میزان پرورش میگو ه 6 تا 7 هزار تن کاهش یافت این رقم در سال 95 با مدیریت انجام شده به 23 هزار تن رسید و در سال 96 نیز پیش‌بینی می‌شود 30 هزار تن میگو در قفس تولید شود.

وی با بیان اینکه در حال تدوین سندی هستیم تا از امکانات موجود استخرهای تامین آب کشاورزی برای پرورش ماهی استفاده کنیم گفت: از این طریق می‌توانیم در کنار واحدهای تجاری و تولید انبوه نیاز خانوار به میگو را توسط خود تامین کنیم که این امر ما را در  رسیده به هدف  افق 100 هزار تن یاری کند.

*  تولید 10 گونه ماهی در قفس در داخل کشور

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس 10 گونه بومی مشخص شده است گفت: 100 هزار بچه‌ماهی از گونه‌های بومی در حال تولید است و با دعوت از اساتید خارجی در حال بومی سازی تولید و پرورش بچه‌های ماهی در داخل هستیم.

پورکاظمی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت پرورش ماهی در قفس برای حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور نیز گفت: با توجه به صید بی‌رویه و در حال انقراض بودن برخی گونه‌‌ها مانند فیل ماهیان یا ماهیان خاویاری با پرورش آن در قفس می‌توانیم ژن مورد نیاز خود را تامین کنیم.

وی با تاکید بر اینکه 5 کشور حاشیه دریای خزر اجازه صید این ماهی‌ها را ندارند و تنها برای تحقیقات دست به این کار می‌زنند گفت: تحقیقات نشان داده که عامل از بین رفتن ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر وجود صید غیرمجاز است و قبل از آنکه این ماهیها به سن بلوغ و تخم‌ریزی بشوند صید می‌شوند که این امر باعث از بین رفتن ذخایر آنها شده و قابل کنترل نیز نیست.

* آلودگی دریای خزر به حدی نیست که سلامت انسان را تهدید کند

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران در ادامه با بیان اینکه آلودگی آب دریای خزر به حدی نیست که سلامت انسان را تهدید کند گفت:  گرچه نقاط حساسی در دریای خزر وجود دارد اما آلودگی آن طی چرخه پرورش آلودگی از بین می‌رود و براساس تحقیقاتی که انجام شده در برخی فیل‌ماهیها که سن بالایی دارند این آلودگی تنها در کبد و جگر آنها مشاهده شده است و در گوشت و خاویار آنها ورود نکرده است.

پورکاظمی یادآور شد: ماهیان درشت خاویاری 30 تا 40 سال عمر می‌کنند که در برخی از آنها آلودگی در اندامهای غیرخوراکی‌ آنها مشاهده شده است.

وی در پایان گفت: به مردم این اطمینان داده می‌شود که مصرف ماهیان دریای خزر هیچگونه آلودگی ندارد و افراد می‌توانند آن را مصرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید