1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

نماینده بخش خصوصی صادرکنندگان آبزیان، فضای ایجاد شده در دولت یازدهم بعد از برجام را مثبت و تاثیرگذار معرفی کرد.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان امروز در گفت‌وگو با ایاگنا اعلام این خبر گفت: خوشبختانه فضای ایجاد شده بعد از برجام، توانست برخی محصولات شیلاتی ایران را به سفره آمریکاییان برساند.

علی‌اکبر خدایی با اشاره به اینکه قبل از تحریم‌ها کشورهای اروپایی مشتری محصولات آبزی ایران بودند، افزود: اما بعد از تحریم، این فرصت از دست رفت و تاجران ایرانی دیگر نتوانستند در زمینه شیلات با اروپا تجارت کنند.

به گفته وی، در حال حاضر که سایه سنگین تحریم از کشور رخت بر بسته و فضا به سمت آرامش پیش می‌رود، دوباره اروپایی‌ها به سمت ایران متمایل شده و متقاضی محصولات شیلاتی هستند. این در حالی است که تجارت ما در زمان تحریم قطع نشد و کشورهای دیگری از جمله مکزیک، چین، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقا را پیدا کردیم. زیرا در آن زمان، کشورهای اروپایی نمی‌توانستند تحریم‌ها را دور بزنند و نقل و انتقال پول بسیار مشکل بود.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان باین کرد: بعد از برجام، دوباره اروپایی‌ها برگشتند، اما به‌دلیل تضعیف ارتباط تجاری طی سال‌های گذشته، نمی‌توانند به راحتی از ما خرید کنند. در عین حال باید به آن مانند یک فرصت جدید و تازه نگریست.

خدایی در توضیح این مطلب اظهار کرد: زیرا اکنون هم می‌توان بازارهای جدید را در اختیار داشت و هم بازار اروپا را به آن افزود. به عبارتی، فضای بهتر سیاسی و آرامش روانی بعد از برجام، این توفیق را در اختیار تاجران ایرانی قرار داد که مشتریان خود را چند برابر کنند.

وی با بیان اینکه اروپا تعرفه ۱۲ درصدی برای ورود محصولات شیلاتی ایران در نظر گرفته است، ادامه داد: از آنجا که آنها ایران را به‌عنوان کشوری با رشد اقتصادی مطلوب می‌شناسند، این تعرفه را مقرر کرده‌اند. در حالی که برای کشورهایی مانند اکوادور یا بنگلادش که جزو جهان سومی‌ها محسوب می‌شوند، این تعرفه صفر است. باید گفت که این موضوع برای تمام محصولات صدق نمی‌کند و به‌عنوان مثال، خشکبار ایرانی راحت‌تر از محصولات آبزی به آن منطقه صادر می‌شود. زیرا آنها در این مورد از آمریکا تعرفه بیشتری می‌گیرند.

خدایی تأکید کرد: البته ما با کمیسیون اتحادیه اروپا در این خصوص جلسات زیادی برگزار کرده‌ایم و به آنها گفته‌ایم که بخش اعظم تولیدات کشاورزی ایران در مناطق روستایی و محروم شکل می‌گیرد، اما آنها قبول نمی‌کنند و معتقدند که دولت ایران باید گزارشی بر این اساس به بانک جهانی ارائه دهد تا درباره تعرفه‌ها تصمیم‌گیری شود.

وی یادآور شد: به‌دلیل همین مسئله است که در حال حاضر، صادرات محصولات شیلات ایران به اروپا از ۵۰ میلیون دلار تجاوز نکرده و به اندازه همان ۱۰ سال گذشته برآورد می‌شود. اما باید توجه داشت که اگر برجام نبود، همین مقدار اندک نیز صادر نمی‌شد.

خدایی در پایان با بیان اینکه اکنون میزان صادرات آبزیان به اروپا از نظر حجمی کمتر از یک‌هزار تن است، عنوان کرد: این حجم می‌تواند به بیش از ۱۰ هزار تن برسد. البته در صورتی این موضوع میسر می‌شود که فضای سیاسی و اقتصادی جامعه روند مثبت شدن را ادامه داده و از فرصت به وجود آمده، نهایت استفاده را ببریم./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید