1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

با توجه به کمبود و کاهش کیفیت آب، فعالیت پژوهشکده پسته بر توانمند سازی باغداران پسته در مدیریت استفاده از آبیاری قطره ای، زیرسطحی و کم فشار متمرکز شده است.

به گزارش ایاگنا رئیس پژوهشکده پسته  با اشاره به فعالیت های برجسته این پژوهشکده در طی چهار سال گذشته، گفت: تمام فعالیت هایی که در زمینه پسته صورت می گیرد، حائز اهمیت فراوان است؛ اما با توجه به کمبود و کاهش کیفیت آب در سال های اخیر، فعالیت پژوهشکده بر توانمند سازی باغداران پسته در مدیریت استفاده از آبیاری قطره ای، زیرسطحی و کم فشار متمرکز شده است.

دکتر امان اله جوانشاه افزود: علاوه بر معرفی ارقام گذشته، ۴۰ پایه جدید که در نهایت به رقم جدیدی مینجر می شود نیز در حال معرفی به باغداران پسته است که این رقم از لحاظ قدرت فیزیکی مقاوم و سازگاری بیشتری نسبت به کمبود آب دارد.

رئیس پژوهشکده پسته با بیان اینکه پژوهشکده در زمینه کنترل آب، مبارزه با آفات و معرفی ارقام با بخش خصوصی همکاری می کند، یادآور شد: همچنین در پژوهشکده بر روی یکسری بیماری های جدیدی مانند بیماری های قارچی – که اخیراً گزارش شده – بررسی می شود تا مشخص گردد آن ها در چه سطحی شیوع یافته اند و روش های مبارزه با آن بیماری ها چگونه باید صورت گیرد تا در سال های آتی برای باغداران پسته مشکل ساز نباشد. هرچند در حال حاضر جای نگرانی نیست ولی اگر کنترل نشود، در آینده تولید مشکل خواهد کرد.

وی در ادامه موضوع مهاجرت باغ ها به سوی مناطقی که دارای آب فراوان و ارزش افزوده برای بخش خصوصی باشد، طیبعی دانست و خاطرنشان ساخت: جهاد کشاورزی برنامه‌‌‌ای برای توسعه کشت پسته علاوه بر استان های پسته خیز در سایر استان ها نیز دارد؛ اما با سرعتی که بخش خصوصی وارد شده سعی گردیده جلوی بی رویه این حرکت گرفته شود، برای این منظور چند دستورالعمل به استان ها ارسال شده تا چنانچه باغ پسته در آن استان ها احداث می شود، باید به نکاتی همچون: سازگاری ارقام با منطقه، عملکرد اقتصادی، پایداری تأمین آب، انتقال دانش مدیریت باغ از سوی کارشناسان به باغداران محلی و … توجه گردد.

جوانشاه انتقال یافته های تحقیقاتی به باغداران پسته از سوی پژوهشکده پسته را از دیگر فعالیت های برجسته این پژوهشکده نام برد و گفت: یکسری فعالیت های کاربردی و الگویی در مناطقی از کشور در حال انجام است که برای باغداران پسته خیلی مؤثر بوده است؛ زیرا کشاورزان به عینه و از نزدیک اثرات داده های تحقیقاتی را در مدیریت باغ می بینند. در این راستا در استان کرمان ۱۵ طرح الگویی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان به مورد اجراء در آمده است که نتایج خوبی برای باغداران پسته در پی داشته است. خوشبختانه بخش خصوصی نیز در این زمینه وارد شده و بویژه در انتخاب پایه ها خوب سرمایه گذاری کرده است.

رئیس پژوهشکده پسته مشکلات باغداران پسته را کاهش میزان و کیفیت آب، استفاده بی رویه سموم، تغذیه نامتناسب (استفاده از کودهای خاص با غلظت یا ترکیب های غیر کارشناسی)، مدیریت نادرست باغ ها و … اعلام کرد و راه حل برون رفت از این معضلات را برخورد علمی و ارتباط مؤثر باغداران پسته با مراکز و پژوهشکده ها علمی برشمرد.

جوانشاه با اشاره به برنامه های پژوهشکده پسته در سال جاری، افزود: امسال در صورت تأمین اعتبار ۴۶ طرح تحقیقاتی در زمینه های آبیاری، تغذیه، مدیریت باغبانی، ژنتیک، به نژادی، فرآوری پسته، طرح های اقتصادی پسته و … به مورد اجراء در خواهد آمد.

وی در پایان درآمدزایی پژوهشکده پسته از محل فروش دانش فنی را یک میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: چنانچه بخواهیم صنعت پسته کشور رشد کند، باید سالانه هشت میلیارد تومان اعتبار برای انجام تحقیقات سرمایه گذاری شود.

گفتنی است در حال حاضر ۹۰۶ هزار هکتار از باغات کشور به کشت پسته اختصاص دارد که از این میزان ۲۶۰ هزار هکتار در استان کرمان کشت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید