1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

علی‌محمد شاعری، با تأکید بر اینکه بنده هرگز از تراریخت استفاده نکرده و نخواهم کرد تصریح کرد: اگر این محصولات مشکلی ندارند، چرا در بسیاری از کشورها، مصرفش را برای گروه‌های سنی حساس مثل کودکان، مادران باردار و شیرده ممنوع اعلام کرده‌اند؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایاگنا، علی‌محمد شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، یکی از افرادی است که در خلال تصویب برنامه ششم بر قانونمند و  ضابطه‌مند شدن کشت، واردات و مصرف محصولات دستکاری شده ژنتیک تلاش فراوانی به خرج داد.

وی امروز در این زمینه به باشگاه خبرنگاران گفت: در بازار جهانی تراریخته‌ها محصولاتی هستند که با قیمتی ارزان  به بازار راه یافته و به همین دلیل مورد استقبال  بسیاری از کشورهای جهان سوم از جمله آفریقا و آسیا قرار گرفته‌اند.‌

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هرچند کشورهای پیشرفته ازجمله اروپایی‌ها خود تولیدکننده محصولات تراریخته هستند، اما به‌علت  خطرات احتمالی  ناشی از مصرف آن برای انسان و محیط‌‌زیست، تمایلی به استفاده از آنها ندارند؛ همچنین کشورهای دیگری چون روسیه، قزاقستان، هندوستان، چین و فرانسه نیز استفاده از آنها را ممنوع کرده‌اند.

شاعری ادامه داد: محصولات دستکاری شده ژنتیکی تنها باهدف مورد  استفاده قرار گرفتن از جانب کشورهای جهان سوم تولید می‌شوند، چرا که این کشورها قدرت خرید لازم را برای خرید کالاهای اساسی در بخش کشاورزی ندارند.

* محصولات تراریخته در ایران تعیین تکلیف شدند

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر  خطرات احتمالی ناشی از مصرف این محصولات، گفت: قانونی به‌منظور تعیین و تکلیف این محصولات تدوین کرده‌ایم که براساس آن دستگاههای اجرایی همچون وزارت بهداشت، وزارت جهادکشاورزی، سازمان حفاظت محیطزیست و گمرک مکلف شده‌اند تا در زمان واردات، رهاسازی، مصرف و تولید محصولات تراریخته مقررات لازم را رعایت کنند.

شاعری ادامه داد: دستگاههای ذی‌ربط باید در ابتدا به آزمایش و نمونه‌برداری لازم از محصولات تراریخته بپردازند و بعد از ثابت شدن بی‌خطر بودن آن برای مردم و محیط‌زیست، اجازه واردات آنها را صادر کنند.

وی افزود: در قانون پنج ساله ششم توسعه واردات بدون آزمایش و تأیید سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیکی، ممنوع اعلام شده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: میزان بی‌خطر بودن این محصولات باید 100 درصد باشد و همچنین به‌منظور حفظ حقوق مشتری و مردم برچسب یا علامت تراریخته برروی محصول حک شود، چراکه مردم باید اطلاع کافی از موادغذایی مورد مصرف خود داشته باشند.

شاعری با بیان اینکه خبرهایی از واردات گسترده محصولات تراریخته به گوش  می‌رسد، بیان کرد: بنده به‌هیچ عنوان از این نوع محصولات استفاده نکرده و نخواهم کرد، چراکه از سلامت کامل و خطرات احتمالی ناشی از آن مطمئن نیستیم.

وی تصریح کرد: اگر این محصولات مشکلی ندارند، چرا در بسیاری از کشورها، مصرفش برای گروه‌های سنی حساس مثل کودکان، مادران باردار و شیرده ممنوع اعلام شده است؟

* تخلف وزارت بهداشت در عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته 

شاعری گفت: تعجب می‌کنم که چرا وزارت بهداشت بدون انجام آزمایشهای لازم و ارزیابی‌های دقیق اجازه ورود محصولات تراریخته را صادر می‌کند؟ این نهاد براحتی اعلام می‌کند برنج تراریخته هیچ ضرری برای مردم ندارد. اگر به این موضوع علم کامل دارد، پس چرا طبق قانون برنامه ششم توسعه به برچسب‌گذاری آنها اقدام نمی‌کند؟

وی ادامه داد: بجای انجام آزمایشهای لازم، در رسانه ملی بحثهای مجادله‌ای در خطرناک بودن یا نبودن این قبیل از محصولات به راه می‌اندازند.

* ورود مراجع قضائی به مسئله محصولات تراریخته

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: سازمان محیط‌زیست، وزارت جهادکشاورزی و وزارت بهداشت به تکلیف قانونی خود عمل کنند و از دستگاههای نظارتی مثل دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و سایر دستگاههایی که وظیفه دادستانی را برعهده دارند، درخواست می‌کنم تا وارد این موضوع شده و با اعمال کنترل لازم از عرضه بدون برچسب‌گذاری محصولات تراریخته در بازار جلوگیری کنند.

شاعری با بیان اینکه وظیفه مجلس قانونگذاری است، افزود: دولت و دستگاههای اجرایی نیز مکلف بر اجرای قوانین هستند، از این‌رو هرگونه فرافکنی، توجیه و اجتهاد از خود، کاری خلاف قانون است و در صورت ادامه این روند مجبور هستیم از طریق مراجع قضایی وارد عمل شویم.

وی با تأکید بر اینکه اطلاعیه‌های صادر شده مبنی بر سالم بودن محصولات تراریخته کافی نیست، یادآور شد: مردم  باید مراقب بوده و در انتخاب مصرف مواد‌غذایی دقت لازم را به‌عمل آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید