1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

معاون آب و خاک جهاد کشاورزی استان یزد در گفت‌وگو با ایاگناگفت: مشکل شوری آب در استان مانع بزرگ پیشروی فعالیت‌های کشاورزی است و وضع هر روز بدتر می‌شود.

سیدعلی مصطفوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایاگنا گفت: از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت استان یزد، ۶۰ هزار هکتار مستعد اجرای طرح آبیاری تحت فشار است که تاکنون ۱۸ هزار هکتار از این اراضی مجهز به سیستم آبیاری نوین شده است.

وی بیان کرد: امسال قرار است در هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان آبیاری تحت فشار اجرا شود که تاکنون در ۷۰۰ هکتار به‌طور کامل اجرا و تحویل شده و یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار نیز در مرحله اجرا است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان یزد ادامه داد: برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار در هشت هزار هکتار از اراضی استان ۵۶ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی و تصویب شده است. از این میزان اعتبار، تاکنون شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از اسناد خزانه از محل بند “د” و اخیراً نیز ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی برای استان تخصیص یافته و پرداخت شده است. به عبارت دیگر، حدود نیمی از اعتبار مصوب تخصیص یافته است.

مصطفوی با اشاره به شیوه‌های آبیاری در اراضی کشاورزی استان یزد عنوان کرد: ۹۰ درصد شیوه آبیاری اراضی آبی استان به‌صورت موضعی و قطره‌ای بوده است که به باغ‌های استان اختصاص دارد و ۱۰ درصد باقیمانده هم شامل آبیاری به روش بارانی می‌شود که برای اراضی گندم، جو و یونجه اختصاص دارد.

وی عمده باغ‌های استان را پسته، زردآلو، انار، بادام و گردو اعلام کرد و افزود: برای آبیاری این باغ‌ها از شیوه آبیاری موضعی استفاده می‌شود که تاکنون در حدود ۴۰۰ هکتار از باغ‌ها که عمدتاً باغ پسته است، به مرحله اجرا درآمده است. در این نوع آبیاری در هر هکتار چهارهزار و ۵۰۰ مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود، حداقل ۳۰ درصد افزایش عملکرد دارد، ۲۰ درصد صرفه‌جویی انرژی و سهولت آبیاری و کاهش هزینه کارگری و به‌صورت اتوماسیون و هوشمندسازی کار می‌کند و همزمان می‌توان عملیات باغبانی با کود آبیاری کرد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه امسال عملیات تجهیز و نوسازی اراضی در استان اجرا نمی‌شود، تأکید کرد: برای اجرای عملیات تجهیز و نوسازی مدرن، ۴۰ هکتار از اراضی در سال گذشته، مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از اسناد خزانه و از محل بند “د” به‌منظور پرداخت دیون به پیمانکاران پرداخت شد. همچنین از همین محل یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای پرداخت دیون مطالعات قنوات، ۶۰۰ میلیون تومان برای عملیات آب و خاک (انتقال آب با لوله، احداث جاده بین مزارع، ساخت جاده دسترسی) به شرکت‌های تعاونی تولید استان پرداخت شد.

مصطفوی با اشاره به خشکسالی ۱۷، ۱۸ ساله استان یزد یادآور شد: متوسط بارندگی در استان از ۱۱۰ میلی‌متر به ۸۳ میلی‌متر در سال کاهش یافته است، بیشتر قنوات استان با کاهش شدید آبدهی روبه‌رو بوده و تعداد زیادی هم خشک شده است. سالانه ۱۲۰ حلقه چاه به جابه‌جایی تبدیل می‌شود یا کشاورزان مجبور می‌شوند کف‌شکنی کنند؛ به‌طور کلی مشکل شوری آب در استان مانع بزرگ پیشروی فعالیت‌های کشاورزی است و وضع هر روز بدتر می‌شود.

وی در پایان با اشاره به راه کارهایی که می‌توان با خشکسالی مقابله کرد، اظهار داشت: با توجه به وضعیت استان یزد گیاهانی باید کشت شود که به شوری آب مقاوم باشند. طی چند سال گذشته چند تن از کشاورزان که وضعیت مالی خوبی دارند، به خرید دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن روی آروده‌اند. این دستگاه می‌تواند حدود ۸۰ لیتر آب را در ثانیه تصفیه کند. قیمت هر دستگاه بسته به کوچکی و بزرگی حجم میزان تصفیه آب از یک تا دو میلیارد تومان هزینه دربر دارد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید