1076
آخرین خبرها
بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی

فهرست

خبرهای استانی

در حال حاضر صنایع نساجی هر کیلوگرم پنبه داخلی را هفت‌هزار تا هفت‌هزار ۲۰۰ تومان می‌خرند، این درحالی است که قیمت پنبه وارداتی حداقل هفت‌هزار و ۶۰۰ تومان است.

مدیرعامل صندوق پنبه ادر گفت‌وگو با خبرنگار ایاگنا با بیان اینکه نیاز صنایع نساجی کشور ۱۰۰ هزار تن است، گفت: ۴۰ هزار تن از این نیاز در داخل کشور تولید و ۶۰ هزار تن آن از طریق واردات از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان تأمین می‌شود.

محمدحسین کاویانی با تأکید بر کیفیت بالای پنبه تولیدی کشور، افزود: در سال‌های نه‌چندان دور، پنبه ایران به بیش از ۲۰ کشور جهان صادر می‌شد، اما امروز با کاهش سطح زیر کشت این محصول، صنایع نساجی برای تامین نیاز خود مجبور به واردات پنبه هستند.

وی بذر نامرغوب و هزینه بالای برداشت را از دلایل اصلی بی‌رغبتی کشاورزان به کشت پنبه دانست و بیان کرد: این عوامل باعث شده است که پنبه در مقایسه با سایر محصولات از صرفه اقتصادی پایین‌تری برخودار باشد.

کاویانی ادامه داد: کشت رقم‌های پنبه‌ای که در حال حاضر در اختیار کشاورزان است حداقل هشت ماه از سال زمین را اشغال می‌کند و فقط برداشت آنها دو تا سه ماه زمان می‌برد، زیرا محصول یکدست نبوده و به تدریج آماده برداشت می‌شود.

وی عنوان کرد: زمان برداشت پنبه مصادف با زمستان است که این امر باعث سختی کار برای کارگران و افزایش دستمز می‌شود که در نهایت قیمت تمام‌شده را افزایش می‌دهد.

مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه برداشت سنتی و با دست پنبه باعث ریزش این محصول و کاهش تولید می‌شود، یادآور شد: به‌دلیل گرانی ماشین‌آلات برداشت پنبه، امکان دسترسی همه کشاورزان به این ماشین‌آلات وجود ندارد.

کاویانی خواستار توزیع بذر باکیفیت و تأمین ادوات برداشت پنبه با قیمت مناسب برای کشاورزان شد و تأکید کرد: تأمین بذور باکیفیت و اصلاح‌شده که رشد یکدست داشته باشند و پرداخت یارانه‌های برای خرید ماشین‌آلات برداشت می‌تواند عملکرد پنبه کشور را در واحد سطح تا بیش از دو برابر افزایش دهد.

وی بر استفاده از پنبه در تناوب کشت تأکید کرد و اظهار داشت: در توسعه و خودکفایی کشت گندم علاوه بر استفاده از کلزا باید به کشت پنبه نیز توجه شود؛ زیرا دانه پنبه هم مانند کلزا در صنایع روغن‌کشی استفاده شده و تناوب آن با گندم باعث کاهش آفات و بیماری‌ها در گندم می‌شود، ضمن اینکه ریشه‌های پنبه در عمق بیشتری از ریشه‌های گندم قرار می‌گیرد که زمینه‌های احیاء خاک را فراهم می‌سازد.

کاویانی در پایان اضافه کرد: امسال حدود ۶۶ هزار هکتار از مزارع کشور زیر کشت پنبه رفت و به‌نظر می‌رسد میزان تولید پنبه وش در سال جاری به ۱۵۰ هزار تن و پنبه محلوج استحصلال شده از آن به حدود ۴۰ هزار تن برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید