پیشبینی میشود از ۳۲ هزار هکتار سطح زیر کشت باغهای لیموترش کشور ۵۰۰ هزار تن محصول تا پایان فصل برداشت بهدست آید.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگوی خبری میزان متوسط تولید لیمو ترش در هر هکتار را ۲۰ تن عنوان کرد و گفت: از مجموع ۳۲ هزار هکتار سطح زیر کشت باغهای لیموترش ۲۷ هزار هکتار آن بارور و پنجهزار هکتار آن نابارور یا در مرحله نهال است.
ابوالقاسم حسنپور با اشاره به خسارات آفت جاروک لیموترش در سال گذشته، افزود: با توجه به برنامههای آموزشی، انجام عملیات تغذیه مناسب در باغها، اصلاح باغها با استفاده از ارقام مقاوم و حمایتهای انجامشده از سوی متولیان مربوطه این آفت در سال جاری مدیریت شده است و در حال حاضر باغهای لیموترش در شرایط مطلوب بهسر میبرند.
وی تأکید کرد: برای جبران درختانی که بهدلیل هجوم این آفت از دست رفته اند توسعه باغهای لیموترش با استفاده از ارقام اصلاحشده و مقام در حال انجام است.
به گفته حسنپور، در حال حاضر لیموترش نوبرانه استان هرمزگان و جنوب استان کرمان وارد بازار شده است و پس از آن محصول استانهای فارس، سیستان و بلوچستان، خوزستان و بوشهر عرضه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیشتر عرضه این محصول در اواخر شهریور و مهرماه انجام میشود، ادامه داد: اوج تولید لیموترش در این بازه زمانی اتفاق میافتد و محصول به میزان مورد نیاز در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرد.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری از روند رو به رشد مصرف لیموترش در کشور خبر داد و بیان کرد: با توجه به افزایش آگاهی مردم نسبت به ارزش غذایی لیموترش و تأثیر آن بر سلامت، مصرف آن در جامعه در حال افزایش است.
حسنپور در پایان یادآور شد: لیموترش دارای مواد مغذی مهم و مؤثر برای سلامت است و از تأثیر مصرف لیموترش بر بدن میتوان به کاهش وزن، بهبود هضم غذا، تسکین یبوست، مراقبت از چشم، درمان اسکوربوت،زخم معده، اختلالات تنفسی، نقرس، درمان لثهها و پوست… نام برد./