سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، از تأثیر نوسازی اراضی بر هزینههای تولید برنج خبر داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری با اعلام این خبر گفت: طرح تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی در استان گیلان، نهتنها ۶۰ درصد از سختی کار میکاهد، بلکه ۵۰ درصد از هزینههای تولید را نیز کاهش خواهد داد.
علیرضا شعباننژاد با اشاره به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر خوداتکایی محصولی مانند برنج، افزود: در سفر دولت به استان گیلان مصوب شد این طرح به مرحله اجرا برسد. بر همین اساس، در سال گذشته ۱۰ هزار هکتار تحت پوشش طرح قرار گرفت که ۲۲ هزار کشاورز از خدمات آن بهرهمند شدند. امسال نیز ۱۰ هزار هکتار بر مجموع آن افزوده میشود؛ البته برداشت محصول از ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی به صورت مکانیزه است.
به گفته وی، در برداشت دوم برنج که به عنوان راتون معروف است، معمولاً ۸۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار از این محصول به دست میآید. ضمن اینکه هیچ هزینهای بهجز مقداری کود، برای کشاورز ندارد و محصول نهایی نیز دوهزار تومان در هر کیلوگرم بالاتر از برنج برداشت نخست است.
رئیس جهاد کشاورزی استان گیلان خاطرنشان کرد: در استان گیلان، هر ساله ۳۵ تا ۵۰ هزار تن راتون به تولید میشود.
شعباننژاد با بیان اینکه بر اساس آزمایشهای دانشگاه علوم پزشکی، استاندارد و مرکز تحقیقات کشاورزی، برنج گیلان سالمترین برنج تولید داخل است، ادامه داد: گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار، مقام نخست کشور را در تولید این محصول در اختیار دارد که ۳۰۰ هزار بهرهبردار در این زمینها به کشتوکار مشغولند، بهطوریکه ۳۵ درصد برنج کشور بر عهده تولیدکنندگان این استان بوده و در مجموع سالانه نیاز غذایی ۲۰ میلیون نفر را فراهم میکند.
وی در پایان تصریح کرد: امسال بهدلیل شرایط مساعد جوی، تولید برنج گیلان مناسب بوده و به ۷۵۰ هزار تن رسیده است./