آغاز عملیات آمادهسازی زمین برای کشت مجدد، پیشبینی بهبود تولید در سال زراعی آینده و عرضه زعفران دپو شده به بازار از دلایل کاهش پنج تا ۱۰ درصد قیمت زعفران در روزهای اخیر است.
عضو شورای ملی زعفران امروز در گفتوگو با ایاگنا با تأکید بر اینکه عرضه زعفران از تقاضا پیشه گرفته است، گفت: هماکنون هر کیلوگرم زعفران در بازار با توجه به کیفیت محصول از کمتر چهار میلیون تا پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
علی حسینی افزود: روند کاهش قیمت زعفران در بازار موقتی است و بهزودی قیمت به ثبات نسبی خواهد رسید.
وی درباره بازار صادراتی این محصول بیان کرد: صادرات این محصول روال عادی خود را دارد و کاهش موقت قیمت در بازار داخلی بر بازار خارجی این محصول تأثیر قابل توجهی نداشته است.
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: البته در برخی کشورها مانند اسپانیا، فرانسه و همچنین کشورهای عربی بهدلیل کاهش تمایل به خرید زعفران ایرانی قیمت این محصول کاهش نسبی داشته است.
حسینی اظهار کرد: هماکنون هر کیلوگرم زعفران ایران در بازار جهانی یکهزار تا یکهزار و ۲۰۰ یورو به فروش میرسد.
وی خاطر نشان کرد: قیمت زعفران در مدتزمان کوتاهی از ۷۰۰ دلار به دوهزار دلار رسیده است، با توجه به اینکه این روند رشد قیمت در سالهای اخیر غیرمنطقی بوده باید منتظر کاهش آن و رسیدن به سطح واقعی بود.
حسینی در پایان به کشاورزان توصیه کرد که به جای توسعه سطح زیر کشت بهدنبال افزایش تولید در واحد سطح باشند تا قیمت تمامشده زعفران در بازار جهانی رقابتی شود و امکان پایداری صادرات وجود داشته باشد./