1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

به گزارش ایاگنا به نقل از سازمان بسیج سازندگی محمد حسین باغشنی، اصالتا اهل نیشابور است، اما برای ادامه تحصیل به همراه خانواده به استان ایلام مهاجرت کرده است، به دلیل تشابه اسمی بین سیروان در استان ایلام و شیروان در خراسان رضوی، کنجکاوانه برای بازدید به منطقه سیروان می‌رود.

او با ورود به منطقه تحقیقاتی درباره بافت خاک، وضعیت آب و هوا و پوشش گیاهی انجام می دهد. از آنجایی که خودش به عنوان یک نیشابوری کاملا به کشت زعفران مسلط بوده، متوجه می‌شود که اقلیم این منطقه از ایلام کاملا مستعد کشت زعفران است.
این محقق و فعال اقتصاد مقاومتی بلافاصله تصمیم به کشت زعفران در این منطقه می‌گیرد، اما با مخالفت های شدید و انکار مسئولان و کارشناس‌ها مواجه می‌شود. با این وجود او پس از اجاره کردن یک مزرعه کوچک، بذر زعفران را از نیشابور وارد ایلام می‌کند و بدین ترتیب کشت آزمایشی زعفران در ایلام برای نخستین بار آغاز می‌شود.
با مشاهده نتایج موفقیت آمیز کشت زعفران، آقای باغشنی با اخذ تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی کشت عمده زعفران را اغاز می کند. سود و درآمد زایی این طرح برای محمد حسین باغشنی آن قدر مناسب و به صرفه بود که بعد از فارغ التحصیلی دیگر به شهر خودش باز نگشت و در روستای درویشان به همراه خانواده اش ساکن شد.
این فعال اقتصاد مقاومتی، می گوید: « با عنایت به وضع تحریم های ظالمانه توسط کشورهای غربی و مستکبران لازم است که با فعال کردن ظرفیت های اقتصادی مغفول، اقتصاد کشور را رونق دهیم. من طعم تلخ محرومیت را در روستای محل زندگی خود لمس کرده ام و به همین دلیل از انگیزه های زیادی برای خوداتکایی و ارتقاء امرار معاش خانواده ام برخوردار بودم.»
باغشنی خاطرنشان می کند: «شرایط فعلی ایلام ایجاب می کند جوان ها با قطع امید از شغل های دولتی با استفاده از ظرفیت های محل زندگی خود، درآمدزایی و اشتغالزایی کنند و در حد توان به اقتصاد مقاومتی منطقه یاری رسانند.»
او می افزاید: «با توجه به اینکه سیروان در حال حاضر شهرستانی است که فاقد شرکت ها و صنایع تولیدی بزرگ است، بحث مهاجرت از این منطقه به صورت جدی مطرح است و باید متوجه خطرهای آن بود. در این شرایط ترویج کشت زعفران به عنوان یک ماده ارزشمند و سرشار از سود و نیز تخصیص تسهیلات اقتصاد مقاومتی راه مناسبی برای تقویت خانوارهاست.»
این فعال اقتصاد مقاومتی اظهار می کند: «در سال 92 طرح خود را با کاشت 300 کیلوگرم پیاز زعفران آغاز و در سال 94، 200 گرم زعفران برداشت کردم. از آنجایی که این زمین دو سال است که زیر کشت رفته، در سال های آینده به علت تکثیر پیازها میزان تولید افزایش می یابد و در سال پیک آن حداقل 1.5 کیلوگرم در همان سطح می توان برداشت کرد.»
او می افزاید: «یک بار که پیاز زعفران کشت شود تا 7 سال دیگر نیازی به کشت پیاز نیست. این محصول در سال تنها به یک الی دو بار آبیاری در مهرماه جهت بیداری و جوانه زدن نیاز دارد. زعفران یکی از بهترین محصولات قابل کشت در زمین‎های نامرغوب درجه 2 و 3 و کم آب است و برای کشاورزان سود قابل توجهی به همراه دارد، چرا که گیاه زعفران نیاز به آب فراوان ندارد.»
باغشنی ادامه می دهد: «زعفران با آب و هوای سیروان سازگاری دارد. اگر کشت این محصول در روستاهای سیروان جا بیفتد می‎تواند در امر اشتغال و درآمد روستائیان تاثیر بسیاری بر جای گذارد. حمایت‌های بسیج تا به امروز بسیار ارزشمند بوده و دستگاه‌های دولتی هم باید در این زمینه فعال شوند تا اقتصاد مقاومتی تنها متکی به بسیج نباشد و از منابع دولتی هم برای آن بودجه در نظر گرفته شود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید