1076
آخرین خبرها
گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد

فهرست

خبرهای استانی

کارشناس ارشد گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری گفت: کمبود اعتبار برای خرید سموم ترکیبی، پرداخت دستمزد حمل ونقل و محلول پاشی، مشکل جدی در مقابله با آفت شب پره جنگل های شمشاد ایجاد کرده است.

امین وطن دوست روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار  ، با اظهار اینکه 87هکتار از درختان شمشاد در چهار نقطه از جنگل های زیرپوشش منابع طبیعی منطقه ساری آلوده به آفت شب پره شد، افزود: اگر نتوانیم قبل از سرما و پنهان شدن این آفت به صورت لارو، با محلول پاشی آن را از بین ببریم، با خطر جدی نسل بعدی این آفت مواجه خواهیم شد.
وی آفت شب پره را تهدید جدی برای جنگل های شمال دانست و اضافه کرد: در حال حاضر هفت هکتار از درختان پارک جنگلی نور ، 35هکتار از درختان تلوشهر و 35هکتار در منطقه اشتروش و 10 هکتار از درختان منطقه رزکه آمل دچار خسارت آفت شب پره شده اند.
وی توضیح داد: تاکنون به دلیل کمبود اعتبار محلول پاشی با ترکیبات میکروجی و هورمونی فقط در پارک جنگلی نور به وسعت 7 هکتار،جنگل تلوشهر به وسعت 5 هکتارو جنگل اشتروش به وسعت 25 هکتار انجام شده است که برای از بین بردن کامل این آفت باید در چندین نوبت به صورت کامل محلول باشی شود.
کارشناس ارشد گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری گفت:آفت شب پره که از خرداد ماه امسال در میان شمشادها مشاهده شده،به سرعت تکثیر یافته و از برگ ها و پوست درخت تغذیه کرده و موجب مرگ آنها می شود و در صورتی که کنترل نشود،تمام شمشادهای شمال کشور را آلوده و نابود خواهد کرد.
وی افزود:آفت شب پره تاکنون در ایران وجود نداشته و اولین بار اواخر خرداد ماه سال جاری در شمشادهای محوطه هتل هایت(پارسیان) و محوطه نمک آبرود چالوس مشاهده شد.
وی توضیح داد: از آنجاییکه این منطقه یک منطقه گردشگری است و گردشگران خارجی در آن تردد بسیار دارند، احتمال اینکه از طریق آنها یا شمشادهای زینتی همراه آنها و هم چنین از طریق رویشگاه شمشاد آلوده کشور آذربایجان هم مرز با آستارا گیلان به مناطق شمشادخیز کشورمان وارد شده باشد ، بعید نیست.
وی گفت :همچنین کانتینرهای حامل محمولات بین کشوری،انتقال توسط سایر نهال های زینتی،انتقال نهال های آلوده به تخم و لاروهای جوان در داخل کشور و بیوتروریسم از دیگر روش های انتشار یا انتقال این آفت به شمار می رود.
وطن دوست خاطر نشان کرد:آفت شب پره بسیار خطرناک تر از بیماری قارچی بلایت است،زیرا این آفت در مدت یک سال پنج تا شش نسل تولید مثل کرده و تکثیر می شود و این امر کنترل آن را سخت تر می کند.
وی ادامه داد: دومین دلیل خطرناک بودن این آفت این است که پس از تغذیه از برگ درختان به سراغ پوست درخت رفته و با خوردن آن موجب مرگ سرشاخه ها و استمرار خسارت آن موجب نابودی کامل شمشاد می شود.
وی گفت: هر پروانه بین 200 تا 500 تخم می گذارد که با توجه به تخم گذاری زیاد و تکثیر در پنج نسل می توان تصور کرد فاجعه ای در راه است.
کارشناس ارشد گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری غیربومی بودن آفت،سرعت گسترش در کمتر از یک دهه،چند نسلی بودن و شدت خسارت در هر نسل را از موارد اهمیت خطرناک بودن این آفت برشمرد.
وی خاطر نشان کرد: عملیات گشت و سرکشی روزانه از تمام رویشگاه های شمشاد به وسعت حدود 7 هزار هکتار به منظور پیش آگاهی و در صورت لزوم کانون کوبی مناطق انجام می شود.
بر اساس اظهارات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران تاکنون ،سه هزار و 500 هکتار از اراضی جلگه ای و جنگلی شمشاد به دلیل شیوع آفت برگ خوار (شب پره ) به طور کامل خشک شد.
شمشاد هیرکانی با نام علمی بُوکسوس هیرکانا (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیهٔ بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.
میزان عرصه های جنگلی شمال کشور 1.9 میلیون هکتار است که بیش یک هزار و 35گونه جنگلی در این مناطق یافت می شود.
از مجموع مساحت عرصه های طبیعی استان مازندران یک میلیون و 187 هزار هکتار زیر پوشش منطقه ساری است که 794 هزار هکتار آن جنگل، 387هزار هکتار مرتع و پنج هزار و 500 هکتار هم پارک های جنگلی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید