1076
آخرین خبرها
کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور هدف‌گذاری صادراتی ۲,۵ میلیارد دلاری زعفران تجمع مرغداران گوشتی مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنجاله سویا متعادل شد وزارت جهاد درخواستی برای افزایش قیمت شیرخام ندارد فروش گوشت ۹۰۰ هزار تومانی با مجوز سازمان حمایت انار شب یلدای امسال ۲.۵ برابر گران‌تر شد کاهش صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی ایران پس از برجام

فهرست

خبرهای استانی

به گزارش ایاگنا، براساس آمار هواشناسی ،کشاورزان مازندران بهار امسال را با کاهش 43درصدی بارندگی نسبت به بهار سال قبل پشت سر گذاشتند ،اما نشاکاری زودهنگام 30تا 40روزه سبب شد تا شاهد به بار نشستن خوشه های شالی بدون تنش و استرس آبی باشیم.

وضعیت مناسب جوی به لحاظ آفتابی بودن و وجود روان آب در رودخانه ها ناشی از بارش برف در ماه های سرد سال قبل در ارتفاعات و بارندگی های به هنگام در اردیبهشت امسال سبب شده است تا شالیزارهای مازندران زودتر از سال های دیگر در مرحله رسیدن محصول و برداشت قرار گیرند.
امسال بنا به آمارهای رسمی سازمان جهاد کشاورزی 213 هزار هکتار از زمین های مازندران زیر کشت برنج رفت که نسبت به سال قبل سه هزار هکتار بیشتر است.
از آنجا که مهم ترین روش آبیاری زمین های کشاورزی ،بویژه اراضی شالیزاری مازندران از طریق سردهنه های رودخانه ها است، به دلیل بارش مناسب برف در ماهای سرد سال قبل ، بهار امسال شاهد تداوم روان آب های سطحی استان هستیم.
مازندران 120 رودخانه اصلی و فرعی به طول هفت هزار کیلومتر دارد که حدود 460 هزار هکتار از زمین های کشاورزی و باغی استان به روش های مختلف از جمله ایجاد سردهنه با آب این رودخانه ها آبیاری می شود.
دکتر رحیم یوسفی زاده کارشناس ارشد مطالعات اقلیمی و اقلیم دریا و ساحل اداره کل هواشناسی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایاگنا با بیان اینکه کاهش بارندگی در فصل بهار ، تاثیر چندانی در خشکسالی زراعی استان نداشته است، گفت: خشکسالی زراعی زمانی رخ می دهد که دبی روان آب های رودخانه ها به مدت یکسال تا 18ماه به صفر برسد.
وی با بیان اینکه وضعیت بارش برف چهار ماهه آذر، دی ، بهمن و اسفند به عنوان دوره سرد سال گذشته مازندران مطلوب بوده است، اظهار داشت: با توجه به افزایش دمای هوای فصل بهار امسال و ذوب شدن برف و یخ ، شاهد تداوم بیشتر روان آب ها در رودخانه های استان به ویژه غرب و مرکزی استان هستیم.
یوسفی زاده میانگین بارش برف در ایستگاهای 15گانه هواشناسی مازندران در دوره چهارماه سرد سال گذشته را 40سانتی متر در رامسر، 61در نوشهر، 16در آمل، 19در بابلسر، حدود 20 در قراخیل قائمشهر، سه و نیم در ساری، دو ونیم در دشت ناز ساری، حدود 9 در بندر امیر آباد، 27در گلوگاه، 34در پل سفید، 60 در سیابیشه، 29در کجور، 70 در بلده ، 78در کیاسر و بارش برف حدود 77سانتی متر در ایستگاه آلاشت عنوان کرد.
کارشناس ارشد مطالعات اقلیمی و اقلیم دریا و ساحل اداره کل هواشناسی مازندران تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که نقشه زراعی خشکسالی در 9ماهه سال زراعی امسال نرمال است .
سال زراعی جاری مهر سال گذشته تا پایان شهریور امسال محسوب می شود.
وی روند خشکسالی استان در 3 دهه اخیر( از سال 1365 تا 1394) را مورد تحلیل قرار داد و گفت: بر اساس گزارش مرکز ملی خشکسالی و با توجه به نمودار و نقشه های تهیه شده، فراوانی و شدت وقوع خشکسالی در استان مازندران رو به افزایش است.
وی اظهار داشت: تحلیل‏ها نشان می دهد طی 10 سال اخیر نسبت به دوره‏های آماری 30سال گذشته، شدت و فراوانی خشکسالی افزایش پیدا کرده است ،بطوری که طی یک دوره 30 ساله، 13 سال آن با انواع خشکسالی، 9 سال با شرایط نرمال و تنها 8 سال با شرایط ترسالی مواجه بوده است.
وی گفت: در 10 سال اخیر در استان مازندران هفت بار با انواع خشکسالی ، یک سال تر سالی و 2 سال نرمال را تجربه کرده است و طی دوره اخیر تعداد دوره های نرمال رو به کاهش بوده است.
به گزارش ایاگنا،خشکسالی، یک رویداد و یا واقعه اقلیمی است که خصوصیات آن بستگی به مدت ، استمرار ، شدت و وسعت منطقه تحت تاثیر و تسلط آن دارد که می تواند کوتاه و کمتر زیانبخش یا طویل المدت و کشنده باشد.
بدون شک خشکسالی یکی از بدترین دشمنان طبیعی انسانی بشمار می آید، آغاز آن غافلگیرکننده، پیشرفت آن موذیانه و اثرات آن می تواند بسیار مخرب باشد،به همین علت به زلزله خاموش لقب گرفته است.
خشکسالی به خشکسالی هواشناسی ، کشاورزی، هیدرولوژیکی (ذخیره آبهای سطحی و زیرزمینی)و خشکسالی اقتصادی و اجتماعی تقسیم بندی می شود.
**طلایی شدن خوشه های برنج مازندران
عزیزالله شهیدی فر معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در گفت وگو با خبرنگار ایاگنا با بیان اینکه امسال 213هزار هکتار از شالیزارهای قابل کشت استان مازندران نشا کاری شده است، گفت: امسال تنش و استرس آبی و یا خشکسالی در زمین های غرب و مرکزی استان وجود نداشته است.
وی با قدردانی از مدیران آب منطقه ای مازندران ،افزود : با نوبت بندی آب پشت سد ها و آببندان ها ، مدیریت آبیاری بدرستی انجام شده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : عمده شالیزاری های مناطق غربی و مرکزی مازندران در مرحله خوشه دهی قرار دارند.
وی با بیان اینکه سال 94 حدود 10 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران که عمده آن در غرب استان بوده است، دچار تنش آبی شد، گفت: 2هزار هکتار آن در معرض خشکسالی و از مدار تولید خارج شد.
وی با بیان اینکه پارسال تمام 210هزار هکتار از زمین های نشاکاری شده استان مازندران بدون تنش آبی به مرحله تولید رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر کمتر از 2هزار هکتار از زمین های شرق استان دچار استرس آبی است که با مدیریت آبیاری در صدد رفع این مشکلات هستیم.
وی به انجام عملیات زودهنگام حدود 30تا 40 روزه نشا کاری در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع که با رویکرد پرورش مجدد ساقه برنج ( رتون) یا کشت دوباره انجام باعث شده ، استفاده از روان آب های رودخانه های استان به صورت بهینه تر مورد مصرف قرار گرفته است.
شهیدی فر گفت : امسال حدود 30 درصد اراضی شالیزاری به کشت ارقام پر محصول و بقیه به طارم محلی اختصاص یافته است.
حجم بارندگی سالانه در مازندران 15 میلیارد متر مکعب برآورد می شود که حدود 9 میلیارد متر مکعب آن طبق آمارهای رسمی شرکت آب منطقه ای و هواشناسی تبخیر می شود و تنها حدود شش میلیارد متر مکعب در دسترس قرار می گیرد که از این میزان چهار میلیارد متر مکعب آب های سطحی است.
استان مازندران با داشتن بیش از 300 هزار هکتار زمین کشاورزی و 160 هزار هکتار باغ در تولید هفت نوع محصول رتبه اول و هشت نوع دیگر رتبه دوم و سوم کشور را دارد.
تاکنون 2 سد بزرگ شهید رجایی و البرز و هشت سد کوچک با ظرفیت 324میلون مترمکعب و 800قطعه آببندان با ظرفیت 350 میلیون متر مکعب در مازندران ایجاد شد که مهار آبهای سطحی توسط سد ها کمتر از 11درصد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید