1076
آخرین خبرها
بازگشت آرامش به بازار نهاده ها افزایش بهای پرداخت کیوی و چای افزایش تقاضا موجب کمبود تراکتورهای تحویلی شد هشدار زنگ زرد گندم و آفات به صدا درآمد آیا بنادر چابهار به هندی ها واگذار شد آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان زعفران ایرانی به 55 کشور صادر شد میزان آب سدها و هشدار کم آبی افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ

فهرست

خبرهای استانی

مرداد ۱۶, ۱۳۹۶

اگرچه تولید پیله تر ابریشم در برخی استان‌ها از عملکرد بهتری برخوردار بود، اما در این میان تعدادی از استان‌ها درگیر بیماری شدند.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور امروز در گفت‌وگو با خبرنگاری با اعلام این خبر گفت: در سال جاری حدود ۸۵۰ تن پیله تر ابریشم تولید شد که ارزش اقتصادی آن بیش از ۲۱ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

علی‌اصغر داداش‌پور با اشاره به اینکه حداقل ۱۸ هزار خانوار در این شغل فعالیت دارند، افزود: امسال بیش از ۲۸ هزار جعبه تخم نوغان در ۲۰ استان کشور توزیع شد که به همت نوغانداران، پرورش کرم ابریشم صورت گرفت.

به گفته وی، اگرچه قیمت تضمینی برای خرید پیله تر ابریشم توسط وزارت جهاد کشاورزی ۱۸ هزار و ۱۰۴ تومان تعیین شده بود، اما خوشبختانه تمام پیله‌های تولید شده توسط بخش خصوصی و با حدود هفت‌هزار تومان بالاتر از این نرخ یعنی حدود ۲۵ هزار تومان در هر کیلوگرم به طور متوسط خریداری شد. این در حالی است که قیمت تضمینی نسبت به سال ۹۲ حدود ۶۵ درصد افزایش داشته است.

داداش‌پور اظهار کرد: از ۸۵۰ تن پیله تر ابریشم، دست‌کم ۱۳۶ تن نخ ابریشم استحصال خواهد شد. البته این مقدار نسبت به سال گذشته که ۱۴۷ تن بود، کمتر است. زیرا بروز بیماری در شش استان کشور، بیش از چهارهزار جعبه تخم نوغان را دچار آسیب کرد و به نوغانداران خسارت زد. با این حال، استان گیلان که بیش از نیمی از تولید کشور را در اختیار دارد، از این بیماری مصون ماند.

وی ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد که اگر این بیماری اتفاق نمی‌افتاد، بیش از یک‌هزار تن پیله تر ابریشم به بازار عرضه می‌شد. زیرا در برخی استان‌ها مانند گیلان حدود ۱۵ درصد افزایش عملکرد نسبت به سال گذشته گزارش شده است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه نیمی از تخم نوغان توزیع شده در کشور، از چین وارد شده بود، تأکید کرد: هر ساله میزان تخم نوغان مورد نیاز بر اساس استعلام صورت گرفته از سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها تعیین می‌شود؛ بنابراین با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده برای سال ۱۳۹۷ حدود ۴۲ هزار جعبه تخم نوغان مورد نیاز خواهد بود.

داداش‌پور با بیان اینکه از پایان سال گذشته توزیع ۳۳۰ هزار اصله نهال توت تولید و در حال نگهداری است، اضافه کرد: این عمل بر اساس قرارداد منعقد شده با بخش غیر دولتی انجام گرفته که در بهمن ماه امسال این مقدار نهال، میان متقاضیان به‌صورت رایگان توزیع خواهد شد.

آموزش و توانمندسازی بهره‌برداران، اشاعه دانش و فنون نوغانداری و برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری، ازجمله اهدافی است که به گفته وی توسط وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌شود.

داداش‌پور ایجاد ارزش افزوده در مقاطع بعد از پیله تر ابریشم را بسیار ارزشمند توصیف کرد و یادآور شد: امسال تمام پیله‌ها توسط تجار خراسان رضوی خریده شد که تقریبا همه آنها به کارگاه‌های سنتی ابریشم‌کشی منتقل شدند.

وی در پایان اظهار کرد: به همین دلیل برنامه‌ریزی برای ایجاد کارگاه‌های ابریشم‌کشی در استان‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته تا با ایجاد زنجیره در این بخش، فعالیت نوغانداری برای تمام طول سال درآمدزایی داشته باشد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید