ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ:
طبق آمار گمرک، در دو سال و نیم گذشته (1402-1400) صادرات قارچ، 14 میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است.
طبق اعلام مرکز آمار بیشترین تولید قارچ خوراکی در استان ها به ترتیب :استان های تهران،استان البرز و استان اصفهان هستند.
و طبق آمار گمرک در شش ماه اول سال 1402،2 هزار تن قارچ به ارزش 2 میلیون دلار به هفت کشور ارمنستان،امارات،ترکمنستان،گرجستان،بحرین،و کویت صادر شده است.همچنین در سال 1401 میزان صادرات محصول،6 هزار تن به ارزش 7 میلیون دلار بوده است ، و در سال 1400 نیز میزان صادرات قارچ به 4 تن به ارزش 5 میلیون دلار رسیده است .
به طور کلی دولت سیزدهم از آغاز تا کنون در مجموع دوازده هزار تن قارچ به ارزش چهارده میلیون دلار صادرات داشته است.
سودآوری قارچ برای تولید کنندگان کشور:
قارچ به خاطر خواص تغذیه ای بالا و میزان پروتئین بالا و باتوجه به قیمت مناسب نسبت به قیمت گوشت و بازار صادراتی مناسب برای تولید کنندگان ایرانی منجر به سرمایه گذاری بیشتر برای تولید این محصول می شود.
پروتئین موجود در قارچ به ازای هر صدگرم حدودا پنج گرم است که در مقایسه با گوشت که چیزی حدود 7 تا 8 گرم است رقم خوبی می باشد ،و یکی دیگر از مزیت های قارچ قابلیت مصرف خام آن می باشد ولی گوشت هنگام پخته شدن بعضی از پروتئین های موجود در خود را از دست می دهد.
و همچنین شرایط تولید و نگهداری قارچ باید محیطی با تکنولوژی های روز دنیا و مناسب باشد که اگر تولید آن به روش اصولی انجام گیرد اشتغال زایی آن نسبت به صنایع مشابه خود بالاتر است
نیما باغبانی؛دبیر انجمن صنعت قارچ ایران در رابطه با ظرفیت فراوان تولید قارچ گفت : ما ظرفیت بسیار بالا برای تولید قارچ داریم که این به معنای جذب و هدایت سرمایه های جدید به صنعت و اشتغال زایی بیشتربرای کشور می باشد.