رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: با هدف تولید محصول نخود سالم و ارگانیک در مزارع، این محصول در استان کرمانشاه با استفاده از شیوه مدیریت تلفیقی کشت می شود.
علی چالهچاله: هم اکنون استان کرمانشاه با کشت بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خود و تولید سالانه ۱۶۰ هزار تن نخود در سال بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور است که علاوه بر تامین نیازهای استان مقادیر زیادی از آن را به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر می کند
وی اظهار کرد: توجه به تولید نخود سالم و ارگانیک در استان بدون مصرف آفت کشها و تولید به روش مدیریت تلفیقی محصول از ضرورتهای تولید این محصول در استان است
بنا به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان :کشت حبوبات به ویژه نخود در دیمزارها در اولویت طرح جهش تولید و تغییر الگوی کشت استان قرار دارد
وی توسعه سطح زیرکشت نخود را نیازمند نگاه توسعهای و همه جانبه دانست و گفت: با توجه به اینکه عمده مزارع استان کرمانشاه دیمزار است، توسعه سطح زیر کشت نخود در این استان با توجه به قابلیتهای موجود میتواند درآمد و اشتغال خوبی را برای زارعین فراهم آورد
چالهچاله اضافه کرد: توسعه نخود نیازمند اقدامات اساسی و برنامهریزیهای ویژه است و در حال حاضر عمده کشت نخود در اراضی دیم کشور بهصورت بهاره بوده و غیر از عملیات کاشت، سایر عملیات آن بهصورت نیمهمکانیزه انجام میشود
وی گفت: تولید نخود در کشور به دلیل مشکلات مختلف هر ساله دچار فراز و نشیبهایی میشود که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرفکنندگان را نیز با چالش روبرو میکند
با اشاره به ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر الگوی کشت در راستای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان حبوبات و بهویژه نخود بهعنوان اولویت کشت در این طرح قرار دارد
همچنین در سال زراعی جاری در مجموع ۱۱۹ هزار و ۵۲۲ تن نخود از مزارع استان برداشت شد که این میزان تولید در مقایسه با سال گذشته ۶۳ درصد افزایش نشان می دهد
.