1076
آخرین خبرها
افزایش تقاضا موجب کمبود تراکتورهای تحویلی شد هشدار زنگ زرد گندم و آفات به صدا درآمد آیا بنادر چابهار به هندی ها واگذار شد آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان زعفران ایرانی به 55 کشور صادر شد میزان آب سدها و هشدار کم آبی افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور

فهرست

خبرهای استانی

فروردین ۲۱, ۱۳۹۶

افزایش خزنده قیمت حبوبات از همین ابتدای سال در حالی است که آمار نشان از افزایش مصرف این محصولات در کشور دارد، افزایش مصرفی که به گفته برخی کارشناسان نتیجه کاهش توان مالی مردم برای خرید محصولات پروتئینی ازجمله گوشت و مرغ است.

متولیان بازار این محصولات مدعی هستند که میزان تولید و عرضه حبوب همزمان با افزایش مصرف رشد نداشته است این امر باعث افزایش خزنده قیمت این محصولات شده است. اما کاوه خاکسار، مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایاگنا این ادعا را رد می‌کند و معتقد است تولید حبوب در کشور نه‌تنها کافی، بلکه در تعدادی از محصولات بیش از حد نیاز است.

وی با تأیید افزایش مصرف اقلامی همچون نخود در نتیجه افزایش قیمت گوشت، گفت: در مقابل افزایش روزافزون مصرف حبوبات، وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌هایی را برای افزایش تولید آنها در نظر گرفته و اجرا کرده است.

خاکسار توضیح می‌دهد که کشت نخود انتظاری پاییزه در سال‌های اخیر از طرحی‌های است که وزارت جهاد کشاورزی برای پاسخ به افزایش روزافزون مصرف این محصول در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: همچنین استفاده از دو رقم جدید پربازده و مقاوم نخود (سعید و منصور) در کشت پاییزه سال گذشته و به‌کارگیری سموم جدید با ویژگی‌های خاص از دیگر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نیاز کشور است.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی میزان نیاز کشور به نخود را ۲۵۶ هزار تن با مصرف سرانه ۳,۵ کیلوگرم به ازای هر فرد عنوان کرد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت نخود از ۴۸۵ هزار هکتار با تولید ۲۱۶ هزار تن در سال ۹۴ به ۵۱۰ هزار هکتار و تولید این محصول به ۲۷۰ هزار تن در سال ۹۵ افزایش یافته است که این مقدار کمی بیشتر از نیاز کشور است.

خاکسار از آغاز رصد مزارع نخود از هفته آینده خبر داد و عنوان کرد: این رصد ۱۵ روز به طول می‌انجامد و پس از آن می‌توان میزان تقریبی تولید این محصول در سال جاری را اعلام کرد، اما آمارهای اولیه نشان از افزایش ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول می‌دهد.

وی از دیگر حبوب پرمصرف در کشور را عدس برشمرد و ادامه داد: مصرف این حبوب نیز مانند نخود در کشور بالا بوده، اما بر خلاف نخود میزان تولید آن کمتر از میزان مصرف است.

به گفته خاکسار، میزان عدس مورد نیاز کشور ۲۰۰ هزار تن است اما فقط ۸۵ هزار تن آن در کشور تولید و مابقی از طریق واردات تأمین می‌شود.

وی سطح زیر کشت عدس در سال گذشته را ۱۴۸ هزار هکتار عنوان کرد و یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تا پایان برنامه ششم توسعه میزان تولید عدس به ۱۰۸ هزار تن خواهد رسید تا از وابستگی کشور به واردات این محصول کاسته شود.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ساماندهی بذر، تغذیه گیاهی و مصرف بهینه کود، توسعه مکانیزاسیون، مدیریت فنی و ارتقای بهبود عملیات زراعی، کنترل عوامل خسارت‌زا، همکاری با مراکز بین‌المللی مانند ایکاردا، حمایت از طرح‌های کاربردی تحقیقاتی و بیمه را از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش وابستگی به واردات عدس برشمرد.

خاکسار میزان تولید و مصرف لوبیا در کشور را به یک میزان دانست و تأکید کرد: میزان نیاز لوبیای کشور ۲۵۰ هزار تن است و این محصول با سطح زیر کشت ۱۱۰ هزار هکتار به همین میزان (۲۵۰ هزار تن) تولید می‌شود.

وی میزان سطح زیر کشت سایر حبوب را ۴۷ هزار هکتار و تولید آنها را ۸۵ هزار تن در سال ۹۵ عنوان کرد.

خاکسار تغییر کاشت از بهاره به پاییزه و انتظاری نخود و عدس دیم به‌منظور بهره‌گیری بهتر از عوامل اقلیمی و ادوات کشاورزی در جهت بالا بردن عملکرد و توسعه عملیات ماشینی و همچنین کشت مکانیزه جهت گذر از کشت سنتی به کشت علمی را برای دستیابی به پایداری و توسعه تولید حبوب را اجتناب‌ناپذیر دانست.

وی اضافه کرد: با توضیحات عنوان‌شده افزایش قیمت به بهانه کمبود تولید در برخی از انواع حبوب قابل پذیرش نیست و گواه آن نیز وفور حبوب پرمصرف در بازار است که در دسترس همه مصرف‌کنندگان قرار دارد.

این سخنان در حالی است که قاسمعلی حسنی، عضو اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا افزایش قیمت برخی حبوب را در پی کاهش تولید می‌داند.

وی خشکسالی‌های اخیر، استفاده بخشی از محصول به‌عنوان بذر را در کاهش تولید مؤثر برشمرد و گفت: در روزهای نخست سال نرخ هر کیلوگرم لوبیاچیتی یک‌هزار تومان و لپه ۵۰۰ تومان افزایش داشته که در حال حاضر هر کیلوگرم لوبیاچیتی ۱۱ هزار و لپه خارجی هفت‌هزار و ۵۰۰ تومان در بنکداری‌ها به فروش می‌رسد.

عضو اتحادیه بنکداران مواد غذایی از اعلام قیمت برای لپه ایرانی خود داری کرد و دلیل این امر را کمبود شدید این محصول در بازار عنوان کرد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید