1076
آخرین خبرها
افزایش بهای پرداخت کیوی و چای افزایش تقاضا موجب کمبود تراکتورهای تحویلی شد هشدار زنگ زرد گندم و آفات به صدا درآمد آیا بنادر چابهار به هندی ها واگذار شد آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان زعفران ایرانی به 55 کشور صادر شد میزان آب سدها و هشدار کم آبی افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود

فهرست

خبرهای استانی

اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۶

به گزارش ایاگنا ، رضا صالحی عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران، تحقیق روی پیوند سبزی و صیفی جات را از 15 سال قبل آغاز کرده و اکنون شاهد به نتیجه رسیدن آن روی 6 محصول کشاورزی است.

وی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایاگنا با بیان اینکه پیوند سبزیجات برای اولین بار در ایران اتفاق افتاده است، اظهار داشت: قطب های صیفی جات ما در کشور که هندوانه، خربزه و خیار تولید می کنند اکنون با بحران کمبود آب و مشکلاتی مانند شور شدن آب و خاک و آلوده شدن خاک به بیماری های مختلف که براثر کشت های مداوم ایجاد می شود روبه رو هستند و همین موضوع، ما را به فکر چاره اندیشی انداخت.
صالحی به رتبه بین المللی ایران در تولید برخی نمونه های سبزی و صیفی جات اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر، ایران در سطح بین المللی، در زمینه تولید خیار رتبه دوم و در تولید هندوانه و خربزه، رتبه سوم را داراست و چنانچه تولید ما به دلیل مشکلات آب و خاک، دچار خدشه شود جایگاه خود را از دست خواهیم داد و چه بسا مجبور به واردات این محصولات شویم.
وی ادامه داد: ابزارهای موجود، نمی تواند بسیاری از این معضلات کشاورزی را حل کند، مثلا یکی از راهکارهای فعلی برای مبارزه با بیماری و آفات گیاهان، سمپاشی است که تبعات زیست محیطی و خطرات سلامتی برای انسان و محیط زیست به همراه دارد.
این محقق جوان خاطرنشان کرد: از همین رو یافتن یک ابزار سالم، کارآ و ارگانیک را در دستور کار قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم باید گیاهی پیدا کنیم که بتواند در شرایط سخت کم آبی، شوری خاک و بیماری دوام بیاورد.
وی افزود: برای این کار، با ایجاد شرکت دانش بنیان ‘مهرنوآوران کشت’ و استقرار آن در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، فعالیت های تحقیقاتی و میدانی برای یافتن ابزارهای ارگانیک مقابله با معضلات آب و خاک را دنبال کردیم.

***پیوند هندوانه، طالبی، خربزه و خیار روی ریشه کدو
صالحی بیان داشت: نهایتا این گیاه مقاوم به شوری و سختی آب و خاک را پیدا کردیم که همان گیاه کدو است و این گیاه با ریشه های قوی و خوبی که دارد در برابر بسیاری مشکلات و محدودیت های آب و خاک، مقاوم است.
وی ادامه داد: به این ترتیب، هندوانه، خربزه یا خیارکه نسبت به شرایط آب و خاک، حساس هستند را روی ریشه کدو پیوند زدیم و به راحتی در همین عرصه های کشاورزی که با مشکل شوری یا وجود بیماری در خاک روبه رو است، بدون استفاده از سم، صیفی جات سالم با بازده خوب تولید کردیم.
استاد دانشگاه تهران، صرفه جویی در مصرف آب را از دیگر مزایای پیوند صیفی جات روی ریشه کدو خواند و گفت: با این روش موفق شدیم میزان مصرف آب کشاورزی را تا 40 درصد کاهش دهیم و تولید این محصولات را برای کشاورز، سودآور کنیم.
وی که از ریشه بادمجان نیز برای تولید گیاه گوجه فرنگی استفاده کرده است، در این زمینه توضیح داد: ریشه بادمجان هم بسیار قوی است و از آنجا که گوجه فرنگی، هم خانواده بادمجان است پیوند آنها به راحتی امکان پذیر است ولی گوجه فرنگی را نمی توانیم روی کدو پیوند بزنیم چون از دو خانواده کاملا متفاوت هستند.
صالحی خاطرنشان کرد: در یک اقدام دیگر، یک گونه وحشی گیاه فلفل را شناسایی کرده ایم و از ریشه آن برای پیوند دیگر گونه های فلفل که توان رویش در شرایط نامناسب آب و خاک را ندارند، استفاده می کنیم.
وی تصریح کرد: ما با این فعالیت دانش بنیان، دانش و فناوری را به فرآورده و ثروت تبدیل کرده ایم و این 6 نوع سبزی را پیوند زده و وارد عرصه می کنیم و نشاهای تولیدی را به دست کشاورزان می رسانیم.
صالحی یادآور شد: از آنجا که ایران، کشوری چهار فصل است و 6 ماهه اول سال در شمال کشور و نیمه دوم سال در جنوب کشور، تولید محصولات کشاورزی داریم می توان از این نشاها در تمام ایام سال استفاده کرد، ضمن اینکه این نشاهای پیوندی مقاوم هم برای کشت گلخانه ای و هم در مزرعه، کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید