1076
آخرین خبرها
افزایش بهای پرداخت کیوی و چای افزایش تقاضا موجب کمبود تراکتورهای تحویلی شد هشدار زنگ زرد گندم و آفات به صدا درآمد آیا بنادر چابهار به هندی ها واگذار شد آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان زعفران ایرانی به 55 کشور صادر شد میزان آب سدها و هشدار کم آبی افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود

فهرست

خبرهای استانی

آذر ۱۶, ۱۳۹۵

با توجه به وابستگی شدید کشور به واردات دانه‌های روغنی و مشکلات و محدودیت‌های ناشی از خشکسالی برای افزایش سطح زیر کشت این محصولات مذاکراتی بین ایران و اوکراین برای کشت دانه‌های روغنی در زمینی به مساحت پنج‌هزار هکتار انجام شده است که پس از طی مراحل تحقیقاتی و پژوهشی اجرایی خواهد شد.

مسئول کارگروه کشت فراسرزمینی و کمیسیون اتاق اصفهان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایاگنا  با اعلام این خبر گفت: هرساله ایران بیش از چهار میلیارد دلار دانه‌های روغنی با هدف استحصال روغن و تغذیه دام وارد می‌کند. این حجم از واردات و مشکلات ناشی از آن باعث شد که دولت به‌دنبال راهی مناسب برای تأمین این محصولات با کمترین وابستگی باشد، بر همین اساس طرح کشت فراسرزمینی دانه‌های روغنی مورد توجه قرار گرفت.

احمدرضا همتی افزود: چهار ماه پیش هیأتی از کارشناسان کشور به اوکراین سفر و زمینه‌های لازم برای احداث مزرعه دانه‌ای روغنی با کمک بخش خصوصی و هدایت و نظارت بخش دولتی را در این کشور فراهم کردند.

وی تصریح کرد: نخستین اقدام ایران برای کشت فراسرزمینی ایران در سال ۸۵ بود، اما با توجه به شتاب گرفتن تغییرات اقلیمی در کشور از دو سال پیش به‌طور جدی این موضوع مطرح شد و دولت کشت فراسرزمنی را مصوب و آیین‌نامه اجرایی آن را ابلاغ کرد.

همتی با اشاره به مشکلات آیین‌نامه اجرایی کشت فراسرزمینی، ادامه داد: در آیین‌نامه اجرایی وظایف گمرک به‌درستی روشن نشده و بانک مرکزی نیز به‌عنوان عامل ارائه تسهیلات تفهیم وظیفه نشده است این عوامل مشکلاتی را پیش روی توسعه این طرح قرار داده است.

وی در پاسخ به این پرسش که اجرای این طرح از چه زمانی آغاز خواهد شد، بیان کرد: این طرح از ابتدای سال ۹۶ به کمک اتاق اصفهان در قالب طرح پایلوت به مساحت ۱۰۰ هکتار آغاز و تا پایان همین سال به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

مسئول کارگروه کشت فراسرزمینی و کمیسیون اتاق اصفهان ایجاد اشتغال برای کشاورزانی که شغل خود را بر اثر خشکسالی از دست دادن را از دیگر نتایج مثبت توسعه کشت فراسرزمینی برشمرد و یادآور شد: در سال‌های اخیر در برخی از مناطق کشور به‌ویژه مناطق حاشیه کویر کشاورزان به‌دلیل کمبود یا نبود آب شغل خود را از دست داده‌اند، یکی از مسائل مهمی که در این طرح به آن توجه شده ایجاد اشتغال با بکارگیری کشاورزان باتجربه و همچنین دانش‌آموختگان علوم کشاورزی است.

همتی با تأکید بر اینکه نیروی کار در این کشور ارزان‌تر از ایران است، اضافه کرد: کشاورزان و دانش‌آموختگان ایرانی، به‌عنوان نیروهای اجرایی و مدیریتی به کشورهای هدف خواهند رفت و نیروی کارگری به‌دلیل ارزانی از این کشورها تأمین خواهد شد.

وی با بیان اینکه هدف دیگر بکارگیری علم و عمل در اجرای طرح است، عنوان کرد: مذاکرات لازم برای استفاده از مجری و مدیران ایران در این طرح‌ها انجام گرفته است و بر اساس تفاهم‌های انجام شده برای هر ۱۰۰ هکتار زمین کشاورزی یک کشاورز با تجربه و هر ۳۰۰ هکتار یک نیروی دانش‌آموخته علم کشاورزی به کار گرفته خواهد شد.

همتی تأکید کرد: بر اساس اعلام سازمان فائو بیش از ۶۰ میلیون هکتار اراضی قابل کشت در جهان شناسایی شده است که می‌تواند عرصه مناسبی برای کشت محصولات مورد نیاز کشورهای بحران‌زده ناشی از خشکسالی و محدودیت زمین‌های کشاورزی باشد.

وی در پایان از دیگر کشورهای شناسایی شده در توسعه کشت فراسرزمینی را قزاقستان، روسیه و آذربایجان عنوان کرد و اظهار داشت: این کشورها بر اساس مطالعات انجام شده انتخاب شده‌اند و با توجه به اقلیم و مزیت‌های نسبی آنها نوع محصول برای تولید و کشت در آنها تعیین می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید