1076
آخرین خبرها
بازگشت آرامش به بازار نهاده ها افزایش بهای پرداخت کیوی و چای افزایش تقاضا موجب کمبود تراکتورهای تحویلی شد هشدار زنگ زرد گندم و آفات به صدا درآمد آیا بنادر چابهار به هندی ها واگذار شد آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان زعفران ایرانی به 55 کشور صادر شد میزان آب سدها و هشدار کم آبی افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ

فهرست

خبرهای استانی

شهریور ۲۲, ۱۳۹۶

خبرگزاری ایاگنا به نقل از پیک بامدادی رادیو، بعد از چرخش نظر سازمان حفاظت محیط زیست در مورد استفاده از محصولات تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) قرار است مجلس شورای اسلامی جلسات محرمانه‌ای را در این باره برگزار کند.

بعد از رفتن معصومه ابتکار از سازمان حفاظت محیط زیست که سال‌ها در مقابل محصولات تراریخته مقاومت می‌کرد، به یکباره نظر سازمان محیط زیست تغییر کرد و رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست و حتی وزارت بهداشت از آزمایشات جدید پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی یزد خبر دادند که سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیکی (برنج تراریخته) را تأیید می‌کند. اما بررسی‌های پیک بامدادی رادیو نشان می‌دهد چنین آزمایشاتی در یزد انجام نشده است.

عیسی کلانتری در جمع خبرنگاران در صحبت‌های عجیب اعلام کرد: وزارت بهداشت سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیک را تأیید کرده است.

او گفت: وزارت بهداشت از 4 سال پیش به دانشگاه علوم پزشکی یزد مأموریت داده بود که سلامت محصولات تراریخته (برنج تراریخته) را بررسی کند و نظر بدهد بعد از حدود 3 سال و 7 ماه دانشگاه علوم پزشکی یزد سلامتی برنج تراریخته را تأیید کرد.

این ادعا در حالی مطرح شد که مرکز تحقیقات غذا در دانشگاه علوم پزشکی یزد کمتر از دو سال است که ایجاد شده و اساساً از 4 سال پیش نمی‌توانسته روی برنج تراریخته آزمایش کند.

برای اطمینان از صحت این ادعا موضوع را از وزارت بهداشت جویا شدیم.

حریری سخنگوی وزارت بهداشت بر اساس شنیده‌های شخصی صحبت‌های رئیس سازمان محیط زیست را تأیید کرد و گفت: مصرف برنج تراریخته بر اساس آزمایشی که در دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شده، بدون مشکل است.

وی افزود: یک آزمایشی انجام شده و حالا دانشگاه علوم پزشکی یزد نتیجه‌اش را داده و آن چیزی که من شنیده‌ام، مشکلی نداشته و جزئیات را می‌پرسید و اطلاع می‌دهیم.

اما استناد به آزمایش دانشگاه علوم پزشکی یزد و دریافت مجوز استفاده از برنج تراریخته در حالی صورت می‌گیرد که رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد تقریباً از جزئیات این موضوع بی‌خبر است.

دکتر میرجلیلی به خبرنگار رادیو می‌گوید که باید اطلاعاتی در این زمینه کسب کند، تا در مورد آن اطلاع‌رسانی شود. چند ساعت بعد که خبرنگار با او تماس می‌گیرد، مشخص می‌شود که هیچ آزمایشی برای برنج تراریخته در این دانشگاه انجام نشده است و صرفا مقاله مروری تهیه شده که به مقالات تحقیقاتی که در برخی کشورها روی برنج تراریخته انجام شده، استناد کرده است!.

دکتر میرجلیلی تصریح می‌کند که این مسأله فاز یک تحقیقات بوده و فاز دوم را هنوز انجام نداده‌اند، چرا که این آزمایشات امری زمان‌بر است.

به گزارش خبرنگار پیک بامدادی رادیو،سلامت و امنیت غذایی مردم شوخی‌بردار نیست نمی‌توان با کشت و صدور مجوز محصولات تراریخته و ورود آن به بازار از مردم به عنوان نمونه‌های آزمایشگاهی برای تأثیر این محصولات استفاده کرد.

گزارشی که دانشگاه علوم پزشکی یزد به مقالات آن استناد کرده، مخصوص کشورهایی است که فقط محصولات تراریخته را برای صادرات و نه مصرف داخلی خودشان کشت می‌کنند.

لازم است متخصصان کشورمان در آزمایشگاه‌های مجهز تأثیر برنج تراریخته را به صورت علمی در مراحل حیوانی، زیست محیطی و انسانی آزمایش کنند، تا در نهایت بتوان با اطمینان علمی در مورد واردات، کشت یا مصرف این محصولات نظر قطعی داده شود.

این گفته های رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حالی از عدم صحت برخوردار است که در نشست خبری اخیر از وی سوال می‌شود که بهزاد قره یاضی در سازمان حفاظت محیط زیست چه سمتی دارد که به عنوان نماینده سازمان در برنامه شبکه خبر معرفی شد، اما کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ گفت: آقای قره یاضی هیچ سمتی در سازمان حفاظت محیط زیست ندارد و فقط پژوهشگر برنج تراریخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید