رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور امروز در گفتوگو با ایاگنا با اشاره به تأکید معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت به رفع چالشهای پیش روی تولید بذر پنبه در کشور گفت: استانداردهای بذر پنبه شامل استانداردهای مزرعه و استاندارد های بذر هستند
. استانداردهای بذر شامل عناوین استانداردی است که ناظر بر بذر تولید شده پیش از دریافت شناسه یا برچسب تولید بذر هستند. استاندارد مزرعه تولید بذر نیز شامل عناوین استانداردی هستند که رعایت آنها در مزرعه تولید بذر بررسی و مطابقت داده می شود و در صورتی که مزرعه تولید بذری در خصوص هریک از عناوین استاندارد مندرج در جدول از محدوده حداقل یا حداکثر تعریف شده خارج شده باشد، به عنوان غیر استاندارد از چرخه تولید بذر حذف شده و با رعایت ضوابط خاص مربوط به آن بذر که در دستورالعمل کنترل مزارع تولید بذر آن محصول اعلام شده است، پاکسازی و امحاء صورت می پذیرد.
قربانعلی روشنی افزود: در تدوین طرح جامع تهیه بذر استاندارد پنبه، با بکارگیری فن آوری روز بذر تولید داخل کشور با نمونه خارجی آن مورد مقایسه و تفاوتهای اساسی بین این دو بذر تعیین شده است.
وی با بیان اینکه در عمده مزارع کشت پنبه ایران بذر تولیدی کرکدار و طبیعی است، گفت: در این شکل از بذر تولیدی، به بذر خاک و زوائد مختلف می چسبید، به طوری که در یک کیسه تخم پنبه که کرک آن گرفته نشده باشد، چند میلیارد باکتری یافت میشود، ضمن اینکه کرک هنگام کاشت اشکالهایى همانند عدم جذب آب توسط بذر ایجاد می کند و در نتیجه بذر دیرتر سبز مىشود، همچنین کرک در بذر باعث آلودگى بذر به انواع قارچها مىشود و در کار ماشین بذرکار اشکال ایجاد مىکند و در نهایت اینکه ضدعفونى کردن بذرهاى کرکدار دشوار است و مصرف بذر را افزایش مىدهد