1076
آخرین خبرها
سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو

فهرست

خبرهای استانی

آبان ۴, ۱۳۹۶

ایران با تولید ۴۳۲ هزار تن زردآلو پس از ازبکستان در رتبه دوم تولید این محصول در دنیا قرار دارد، همچنین طی سال ۹۵ ارزش صادرات زردآلو و قیسی ایران ۲ میلیون و  ۵۰۰ هزار دلار است.

شکراله حاجی وند مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ، گفت: بر اساس آخرین آمار فائو در سال ۲۰۱۴، ازبکستان با تولید ۵۴۷ هزار تن زردآلو و قیسی رتبه نخست و ایران با تولید ۴۳۲ هزارتن زردآلو و قیسی در سال ۹۵ رتبه دوم تولید این محصول در جهان را کسب کرده اند، همچنین کشور اتریش با عملکرد ۳۲ تن و ۷۲۵ کیلوگرم، بیشترین میزان عملکرد در هکتار زردآلو و قیسی را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه ارزش صادرات زردآلو و قیسی ایران در سال ۹۵، ۲ میلیون و  ۵۰۰ هزار و دلار است، تصریح کرد: صادرات زردآلو و قیسی ایران به کشورهای عراق با ارزش ۲ میلیون و ۱۱۳ هزار دلار، امارات متحده عربی با ارزش ۲۳۸ هزار دلار، بحرین با ارزش ۷۶ هزار دلار، قطر با ارزش ۴۳ هزار دلار، عمان با ارزش ۱۳ هزار دلار، ترکمنستان با ارزش ۸ هزار دلار، کویت با ارزش ۷ هزار دلار و روسیه با ارزش ۳ هزار دلار، صورت می گیرد و این کشورها از مهم ترین مقاصد صادراتی زردآلو ایران محسوب می شوند.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: طبق آخرین آمار سطح زیر کشت زردآلو و قیسی کشور، طی سال گذشته، ۵۹ هزار هکتار بوده که از این سطح ۵۸ هزار و ۷۱۹ هکتار آن بارور و ۸۷۹ هکتار غیر بارور (نهال) است.

حاجی وند افزود: میانگین عملکرد زردآلو و قیسی در هر هکتار از باغات کشور ۷ هزار و ۳۰۰ کیلو گرم و سرانه مصرف این محصول برای هر نفر در کشور ۵,۴ کیلوگرم است.

وی گفت: طی سال ۲۰۱۳، روسیه با ۶۸ هزارتن، قزاقستان با ۵۸ هزارتن و آلمان با ۵۷ هزارتن، مهمترین کشورهای وارد کننده زردآلو و قیسی در جهان و اسپانیا با ۶۱ هزارتن، ازبکستان با ۵۸ هزارتن و فرانسه با ۴۵ هزارتن مهمترین کشورهای صادرکننده زردآلو و قیسی در جهان بودند.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت : هم اکنون ۱۱۴ واحد فعال فرآوری میوه های هسته دار در کشور وجود دارد که با ظرفیت فرآوری ۹۸ هزار و ۲۱۸ تن میوه  درسال فعالیت می کنند.

حاجی وند بیان کرد: با توجه به اقلیم مناسب کشور و سازگار بودن درخت زردآلو با این اقلیم، محصول فوق در تمامی استان ها کشت و تولید می شود که بیشترین میزان تولید این محصول به استان آذربایجان غربی با تولید ۶۸,۵ هزار تن زردآلو اختصاص یافته است.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ارقام بومی و تجاری زردآلو در کشور افزود: در نهالستان های زردآلو کشور، هم اکنون ۱۲ رقم تجاری آیباتان، نصیری، اردوباد، مراغه، شمس، جهانگیری، بسطامی و (شاهرودی ۳۵، ۴۰، ۴۵، ۴۸ و ۵۱ ) در حال تکثیر است که این ارقام  جهت کشت به باغداران توصیه می شود.

حاجی وند در ادامه اضافه کرد: ارقام مراغه، آیباتان، نصیری و  اردوباد دارای عملکرد بالا، مقاوم به کم آبی و سهولت در برداشت هستند که از بخش های تحقیقاتی به باغداران معرفی شدند، همچنین اجرای مدیریت کف باغ و استفاده از ارقام تجاری، علاوه بر ارتقاء عملکرد در واحد سطح زردآلو، درآمد کشاورزان را افزایش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید