مستند باشگاه کشاورزان سیما به موضوع بذر اهمیت بذر سالم و گواهی شده در کار کشاورزی و اقدامات انجام شده در خصوص تامین و توزیع بذر اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری از آنجا که بذر به عنوان مهم ترین نهاده تولید محصولات زراعی،ارزشمندترین تحقیقات به نژادی محسوب می شود، لذا دسترسی به بذر دارای کیفیت مطلوب – عامل مهمی در توسعه پایدار کشاورزی است. بعد از فراوری، بذر ذخیره شده به طور معمول در انبار تا فصل کشت بعدی نگهداری می شود . ضرورت توجه و نگهداری این بذرها و بررسی مکانیزم های زوال بذر بیش از پیش احساس می گردد. زمانی که بذرها طی نگهداری زوال پیدا می کنند، طی جوانه زنی بنیه خود را از دست می دهند و به تنش های محیطی حساس تر می شوند و سرانجام قادر به جوانه زنی نمی شوند.
در این میان دانستن و درک خصوصیات پیچیده ای که طول عمر بذر را کنترل می کنند، دارای اهمیت اکولوژیکی زراعی و اقتصادی است .
در همین راستا و در مورد کارهای تحقیقاتی محصول برنج در استان گیلان و تولید بذر با کیفیت و گواهی شده، برنامه امروز باشگاه کشاورزان اختصاص دارد به مطالب مهمی در این رابطه از زبان محققان و متخصصان مربوطه. در این مستند کوتاه دکتر محمدی، مدیر خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان در مورد اهمیت بذر سالم و گواهی شده در کار کشاورزی و اقدامات انجام شده در خصوص تامین و توزیع بذر سخن می گوید.
برنامه “باشگاه کشاورزان”، مستند کوتاهی است که در گروه دانش و اقتصاد شبکه اول سیما با تهیه کنندگی و کارگردانی حبیب اله انیسی تولید شده و هر روز از شنبه تا چهاشنبه ( قبل از خبر ساعت ۱۹ شبکه اول سیما) پخش می شود.