1076
آخرین خبرها
زعفران ایرانی به 55 کشور صادر شد میزان آب سدها و هشدار کم آبی افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی

فهرست

خبرهای استانی

فروردین ۱۶, ۱۳۹۶

مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی امروز در جمع خبرنگاران، آخرین وضعیت زیربخش‌های مختلف کشاورزی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایاگنا وزیر جهاد کشاورزی امروز در نخستین روزهای کاری سال ۹۶ خورشیدی در حالی از اصحاب رسانه برای شرکت در نشست خبری دعوت کرده بود که مهلت دولت یازدهم رو به اتمام است و همگان به گزارش عملکرد وزارتخانه‌ها چشم دوخته‌اند. بخش کشاورزی از زمان روی کار آمدن وزیر جدید در این دولت، تغییرات خیره کننده و البته قابل دفاعی داشته، تا جایی که منتقدان منصف را نیز به تحسین و تمجید وادارکرده است.

یکی از این اقدامات، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح بود. سیاست‌های چهار سال اخیر، بر این مبنا پایه‌گذاری شد که توسعه عمودی تولید محصول شکل بگیرد، نه گسترش افقی؛ به عبارتی،‌ در کنار اینکه هیچ افزایش سطحی در برنامه‌ها دیده نشد، میزان بهره‌وری در واحد سطح افزایش یافت و حتی سطح زیر کشت، ۳۶۰ هزار هکتار در مجموع نسبت به سال ۹۲ کاهش داشت، اما در عین حال، میزان ذخایر کشور سه میلیون تن اوج گرفت.

گندم نیز درمقایسه با سال ۹۲ افزایشی بیش از دو برابر را تجربه کرد و از حدود پنج میلیون تن به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید. در همین راستا کشاورزانی که چهار سال پیش، حدود چهارهزار میلیارد بایت فروش گندم به دولت پول گرفتند؛ سال گذشته همان عده، نزدیک به ۱۵ هزارمیلیارد تومان به حساب‌شان واریز شد. حال پرسش اینجاست که آیا این کشاورزان فقیرتر شده‌اند؟ وزیر جهاد کشاورزی در این نشست، روی این موضوع تاکید کرد ومعتقد بود که احتمالاً منشاء چنین ناشکری‌هایی را باید در بحث‌های سیاسی و انتخاباتی جست‌وجو کرد.

افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی درآمد برنجکاران، افزایش هشت درصدی تولید برنج، افزایش سرمایه بانک کشاورزی از یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ به شش‌هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ و صادرات بیش از ۷۵۰ هزار تن لبنیات به ۳۰ کشورجهان در ۱۱ ماهه سال گذشته از اتفاقات مثبت دیگری بود که در کارنامه حجتی به ثبت رسید.

محمود حجتی، با اشاره به اینکه به راحتی می‌توان در شکر به خودکفایی رسید، گفت: سال ۹۲ تولید این محصول به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید که این عدد در سال ۹۵ به بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن افزایش یافت. این در حالی است که در سال‌های ۸۶ -۸۷ به دلیل صفرشدن تعرفه واردات شکر، تولید چغندرقند از شش میلیون تن به کمتر از۲ میلیون تن رسید و ضررمالی بسیاری به کشاورزان و کارخانه‌ها وارد شد.

به گفته حجتی، اگرچه سطح زیر کشت چغندر در سال‌های ۸۶ -۸۷، ۱۷۳ هزار هکتار بود وعمدتا به صورت بهاره کشت می‌شد، اما سال ۹۵ به ۱۰۳ هزارهکتار کاهش یافت و درعوض، متوسط تولید از ۲۷ تن به ۵۴ تن افزایش یافت. در همین راستا کشت پاییزه نیز برای این منظور به راه افتاد و از آنجا که ۸۰ درصد بارندگی‌ها در همین فاصله صورت می‌گیرد، می‌توان از آب سبز برای آبیاری آن ها استفاده کرد.

آن طور که وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد، اکنون در خوزستان اگر کارخانه‌ها ۵۰ تا ۶۰ هزار تن ظرفیت خود را افزایش دهند، بازهم امکان تولید چغندرقند وجود دارد. ضمن اینکه برای تناوب کشت با گندم، کاشت چغندرقند بسیار ضروری است. این امر علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی را نیز به همراه خواهد داشت؛ اتفاقا مشکلاتی که ما در عرصه اقتصاد با آن درگیر هستیم، همین‌ها هستند.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در ارتباط با تعطیلی کارخانه قند ورامین، اظهار کرد: این کارخانه به دنبال واردات شکر خام بوده است، نه تولید. البته برای مدتی کوتاه، دولت حاضر است به شرط صادرات شکر فراوری شده شکر خام مورد نیاز آن را در مدتی کوتاه تامین کند، اما این محصول که پایه آن واردات است، نباید در بازار کشور توزیع شود، زیرا به تولید داخلی ضربه می‌زند.

دانه‌های روغنی، یکی دیگر از مواردی بود که حجتی به آن اشاره کرد. سطح زیر کشت کلزا (به صورت جایگزینی با محصول دیگر) نسبت به سال ۹۲ به سه برابر رسیده و اگر طبق برنامه پیش رویم، می‌توانیم تا ۷۰ درصد نیاز خود را در داخل تامین کنیم.

ساماندهی فروشگاه‌های سم و کاهش تعداد آن ها از چهارهزار به کمتر از ۵۰۰ واحد، تدوین کد ۱۶ رقمی برای ردیابی محصول، بهبود کیفیت سموم مصرفی و ثبت چندین هزار کود، از دیگر مسائلی بود که وزیر جهاد کشاورزی به عنوان اتفاقی مثبت از آن ها یاد کرد.

پیش‌بینی خرید ۱۱ میلیون تن گندم در سال جاری از دیگر موارد مهمی است که وزیر به آن اشاره کرد. او معتقد است که تامین منابع مالی برای آن از سه محل خواهد بود؛ فروش ماهانه ۵۰۰ میلیارد تومان گندم و آرد به کارخانجات و نانوایی‌ها، هشت‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از ردیف بودجه و مابقی از منابع بانکی.

وی با اشاره به خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی کشاورزان در سال گذشته به ویژه باغداران، عنوان کرد: در شرق مازندران کمتر پرتقال سالم پیدا می‌شد، اما غرب این استان، وضعیت بهتری داشت. در نهایت توانستیم ۱۴ هزار تن از این محصول را خریداری کنیم در صورتی که نیاز کشور برای شب عید ۵۰ تا ۶۰ هزار تن بود. بنابراین مجبور شدیم برای نخستین بار طی چهار سال گذشته حدود ۶۳ هزار تن پرتقال وارد کنیم که مسئولیت آن را به یکی از شرکت‌های وابسته واگذار کردیم تا به میزان نیاز وارد شود.

قزاقستان، روسیه، اوکراین، غنا، برزیل و گرجستان از کشورهایی هستند که حجتی از آنها به عنوان پذیرندگان کشت فراسرزمینی نام برد. هم‌اکنون در حال مذاکره برای گرفتن بیش از ۲,۵ میلیون هکتار زمین در این کشورها هستیم که ۸۰۰ تا یک میلیون هکتار آن از جمله در کشور غنا منجر به عقد قرارداد شده است. البته عمده زمین‌ها در روسیه و قزاقستان است و مالکیت در گرجستان به ۳۰ هزار هکتار و در برزیل به ۷۰ هزار هکتار می‌رسد.

حجتی معتقد است اگرچه اساس نگاه کشاورزی نباید در تقابل با محیط زیست و اقلیم باشد، اما می‌توان از همین منابع محدود نیز محصولات متنوعی تولید کرد. بنابراین آن هایی که ادعا می‌کنند اقلیم ایران، کشش تولید ندارد، از جانب تنبلی سخن می‌گویند، نه آنچه که در واقعیت وجود دارد. بنابراین همانطور که اجداد ما توانسته‌اند بدون نیاز به بیگانه، مایحتاج خود را تامین کنند، ما هم می‌توانیم. اگرچه جمعیت افزایش یافته، اما به همان نسبت نیز تکنولوژی ارتقا پیدا کرده و می‌شود با بهره‌برداری از بذر بهتر، ماشین‌آلات مفیدتر و نگاه علمی به موضوع کاشت، داشت و برداشت، به اهداف از پیش تعیین شده رسید./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید