1076
آخرین خبرها
لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی

فهرست

خبرهای استانی

مرداد ۹, ۱۳۹۶

با توجه به اتفاقاتی که از اوایل سال جاری برای محصول جو افتاد، بسیاری از پیش‌بینی‌ها روند افزایش قیمت آن را هشدار می‌داد.

چهار ماه پیش، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران درباره اتفاقاتی که در حوزه تجارت جو می‌افتاد، اظهار نگرانی کرد و بهخبرنگار ما گفت: “متأسفانه قرار است به‌زودی تعرفه واردات جو افزایش یافته و از پنج به ۱۰ درصد برسد؛ محصولی که تأثیرگذارترین فاکتور در قیمت خوراک دام محسوب می‌شود.”

به گفته وی، سال گذشته که خرید تضمینی جو از طرف دولت انجام شد، حدود یک میلیون تن از این محصول روی دست دولت ماند؛ بنابراین ابتدا ارز آن را از مبادله‌ای به آزاد تغییر دادند و اکنون قرار است تا یک ماه آینده، تعرفه آن به ۱۰ درصد افزایش یابد. در صورتی که چنین رویدادی اتفاق بیفتد، قیمت جو وارد شده به کشور، برای تاجر یک‌هزار تومان در هر کیلوگرم تمام می‌شود و قطعاً بین یک‌هزار و ۱۰۰ تا یک‌هزار و ۲۰۰ تومان در بازار عرضه خواهد شد. این در حالی است که هم‌اکنون نرخ این محصول حدود ۷۰۰ تومان در هر کیلوگرم به دست دامدار می‌رسد.

این در حالی است که یک ماه بعد، رئیس همین اتحادیه در این زمینه به ایانا گفت: “معمولاً تعرفه جو از اردیبهشت‌ماه افزایش یافته و این روند تا مردادماه هر سال ادامه می‌یابد. بنابراین چنین امری موقتی بوده و نمی‌تواند برای دامداران نگرانی ایجاد کند؛ زیرا سیاست‌های دولت اقتضا می‌کند که منافع دامدار و کشاورز را در کنار هم دیده و سپس تصمیم نهایی را بگیرد. به عبارتی در فصول برداشت و آغاز خرید تضمینی این محصول، لازم است که تعرفه واردات جو به قدری افزایش یابد که کسی با واردات آن به قیمت ارزان‌تر، جو خارجی را به دولت نفروشد؛ بنابراین در مقاطع زمانی اینچنینی، افزایش تعرفه‌ها بسیار لازم است.”

وی یادآور شد: “بعد از پایان خرید جو از کشاورزان، دوباره وزنه به سمت دامداران سنگینی کرده و دولت برای حمایت از آنها تعرفه را کاهش می‌دهد.”

اما تا امروز، قیمت این محصول همچنان روندی صعودی داشته است. به‌طوری‌که رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران به خبرگزاری مهر عنوان کرد: “قیمت جو بیش از یک‌هزار تومان شده و حدود ٣٠ تا ۴٠ درصد افزایش یافته است همچنین به تبع آن، یونجه از ٨٠٠ تومان به حدود یکهزار تومان رسیده و سبوس در بازار آزاد از ۵٧٠ تا ۵٨٠ تومان به ٧۶٠ تومان رسیده است.”

 

نگاهی به جدول آماری قیمت جو از شش ماه گذشته نشان می‌دهد که قیمت جو داخلی از اسفند سال گذشته تا امروز، بیش از ۱۴۰ تومان در هر کیلوگرم و به عبارتی ۱۶ درصد رشد داشته است. جو وارداتی روس نیز به تبع آن از ۷۹۰ تومان با افزایشی ۲۰۰ تومانی به ۹۹۰ تومان یعنی ۲۵ درصد رسید.

حال باید منتظر بود و دید که آیا پیش‌بینی رئیس اتحادیه سراسری دامداران، مبنی بر افزایش موقتی قیمت جو، به واقعیت تبدیل می‌شود یا این بالا رفتن نرخ، همچنان ادامه خواهد داشت؟ البته هرچند که شرکت پشتیبانی امور دام نیز اعلام کرد که برای تنظیم بازار این محصول اقدامات لازم را انجام داده و این محصول را با قیمت ۹۲۰ تومان به دست دامدار می‌رساند، اما روند قیمت‌ها در ماه‌های گذشته و افزایش ناگهانی آن به ویژه در یک ماه اخیر، مسئله را وارد فاز دیگری می‌کند که ممکن است نتیجه آن ادامه یافتن سیر صعودی نرخ‌ها باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید