1076
آخرین خبرها
تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد

فهرست

خبرهای استانی

تیر ۱۴, ۱۳۹۶

وزارت جهاد کشاورزی با سیاست‌گذاری در راستای بهبود ژنتیکی دام سبک، به سمت توسعه سیستم‌های پرورشی بسته حرکت می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایاگنا با اعلام این خبر گفت: اگر قرار باشد دام‌های سبک در سیستم‌های نیمه‌بسته یا کاملاً بسته نگهداری شوند، باید ابتدا روی ژنتیک آنها کار کرد.

حسن رکنی با اشاره به اینکه هر تغییری نیازمند این است که از ابزارهای مربوط به آن استفاده کرد، افزود: تاکنون دام کوچک که بیشتر در مراتع پرورش می‌یابد، بازدهی پایینی داشته و در مقابل برای دامدار هزینه علوفه آن از اهمیت زیادی برخوردار نیست. به عنوان مثال، نگهداری بز شیری که ۷۵۰ گرم در روز شیر تولید می‌کند، با استفاده از علوفه مرتعی، می‌تواند همچنان در اختیار دامدار باقی بماند، اما این روش به هیچ عنوان در سیستم‌های بسته، صرفه اقتصادی ندارد.

وی عنوان کرد: همین دام، وقتی بتواند بیش از چهار کیلوگرم شیر تولید کند، توجیهی قابل قبول برای نگهداری آن خواهد بود؛ بنابراین استفاده از سیستم‌های نیمه صنعتی یا صنعتی، مستلزم بهبود ژنتیکی دام‌هاست. درست مانند اتفاقی که درباره دام سنگین افتاد و اکنون تولید این گروه از دام‌ها با پیشرفته‌ترین کشورها قابل مقایسه است. ضمن اینکه لبنیات حاصل از همین دام‌های سنگین به بیش از ۴۰ کشور دنیا صادر می‌شود. این اتفاق در مورد تأمین گوشت هم مصداق دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی معتقد است: ارتقای ژنتیکی دام سبک، میزان تولید و بهره‌وری را افزایش داده و تولید شیر و گوشت آن را به مقدار قابل توجهی افزایش می‌‌دهد. به عبارتی وقتی از یک دام در مدت مشابه تعداد بیشتری بره، بزغاله یا شیر به دست آید، بدون شک برای دامدار مزیت اقتصادی خواهد داشت.

رکنی ادامه داد: اکنون یک واحد توسط بنیاد، به‌عنوان الگو در جنوب کرمان شروع به فعالیت کرده که خوشبختانه بازتاب مطلوبی هم داشته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: در صدد هستیم تا بتوانیم در آینده فراوانی ژن‌های دام‌های پربازده را توسعه داده و شرایط اقتصادی دامداران را بهبود بخشیم تا سرمایه‌گذاران جدید برای ورود به این صنعت، ترغیب شوند.

این در حالی است که مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران به ایانا گفته بود: “اگرچه پرورش دام سبک در سیستم‌های بسته، قادر است میزان بیشتری گوشت قرمز به بازار بفرستد، اما از آن طرف، قیمت‌ها به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. زیرا در چنین شرایطی، تعلیف به صورت دستی صورت گرفته و نیاز به نیروی انسانی و بنابراین هزینه‌های جانبی بیشتر است. طبیعی است که تولیدکننده هم به سمت تولید محصولی می‌رود که برایش سودآور باشد.”/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید