1076
آخرین خبرها
تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد

فهرست

خبرهای استانی

شهریور ۳, ۱۳۹۵

به نقل از مرکز آمار ایران، فعالیت باغداری یکی از زیر بخش‌های بسیار مهم بخش‌ کشاورزی به حساب می‌آید که به ‌همراه فعالیت زراعت حدود 66 درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت را تشکیل می دهد، بررسی تاریخچه اجرای طرح های آمارگیری باغداری نشان می دهد که در سال های 1386 و 1389 با استفاده از چارچوب سرشماری عمومی کشاورزی 1382 طرح مذکور به صورت نمونه گیری اجرا و نتایج آن در سطح استان منتشر شده است.

پس از اجرای سرشماری عمومی کشاورزی 1393 اولین طرح نمونه گیری باغداری با استفاده از چارچوب سال 1393 در خرداد سال 1394 اجرا و نتایج آن آماده انتشار می باشد.

در این طرح آمارگیری اطلاعات گسترده‌ای در مورد بهره برداری های دارای فعالیت باغداری  از قبیل تعداد بهره برداری های دارای فعالیت باغداری، خصوصیات جمعیتی خانوارهای بهره بردار از قبیل سن، جنس، سواد و تحصیلات، وضع فعالیت و …، مساحت باغ و قلمستان، مساحت باغ ساده، مساحت باغ مخلوط، مقدار تولید محصولات انار، انجیر(آبی و دیم)، انگور (آبی و دیم)، انواع آلو و گوجه، انواع تبریزی و اوکالیپتوس، بادام(آبی و دیم)، پرتقال، پسته، چای، خرما، زردآلو و قیسی، زیتون، سیب، گردو، گلابی، گیلاس، آلبالو، نارنگی، هلو، شلیل و شفتالو، تعداد درخت بارور و نهال، مقدار نهاده های مصرف شده و ارزش سرمایه گذاری بهره برداری های دارای فعالیت باغداری جمع آوری شده است که خلاصه نتایج آن به شرح ذیل می باشد:

برخی از اطلاعات آماری مهم حاصل از اجرای این طرح عبارتند از:

مقدار تولید محصولات باغی برای سال 1393 جمعاً حدود 12 میلیون و 278  هزار تن می باشد که 59 درصد از این تولیدات مربوط به 4 محصول مهم سیب با 2 میلیون و 412 هزار تن، انگور با 2 میلیون و 251 هزار تن، پرتقال با 1 میلیون و 530  هزار تن و خرما با 1 میلیون و 32 هزار تن تولید بوده است. مقدار تولید محصولات باغی در سال 1389 حدود
10 میلیون و 718 هزار تن بوده که مقدار تولید 4 محصول مهم سیب، انگور، پرتقال و خرما به ترتیب 1 میلیون و  842 هزار تن، 2 میلیون و 112 هزار تن، 1 میلیون و 412 هزار تن و 1 میلیون و 53 هزار تن بوده است.
تعداد بهره برداری های دارای باغ و قلمستان در خرداد 1394 بیش از 1 میلیون و 707 هزار بهره برداری بوده که بیش از
1 میلیون و 136 هزار بهره برداری دارای باغ و قلمستان به صورت کاشت ساده( تک محصولی) و 738 هزار بهره برداری دارای باغ و قلمستان به صورت باغ مخلوط( چند محصولی) بوده است. تعداد بهره برداری دارای باغ و قلمستان در سال 1389 حدود 2 میلیون و 81 هزار بهره برداری بوده است.
مساحت باغات و قلمستان های کشوردر سال1394 بیش از 1 میلیون و 814 هزار هکتار برآورد شده که 6/69 درصد آن باغ و قلمستان ساده( تک محصولی) و بقیه به صورت باغ و قلمستان مخلوط( چند محصولی) بوده است. مساحت باغ و قلمستان ها در سال 1389 حدود 1 میلیون و 880 هزار هکتار بوده است.
62 درصد تولیدات باغی کشور به ترتیب در هفت استان کشور شامل مازندران، فارس، کرمان، آذربایجان غربی، قزوین، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بوده است.
نتایج حاصل از این آمارگیری نشان می‌دهد که حدود 5/18 درصد مساحت باغ‌ها و قلمستان‌های کشور در بهره‌برداری‌های با مساحت کمتر از 1 هکتار، 9/47 درصد مساحت باغ‌ها و قلمستان‌های کشور در بهره‌برداری‌های با مساحت 1 الی 5 هکتار و 6/33درصد از مساحت باغ‌ها و قلمستان‌های کشور در بهره‌برداری‌های با مساحت 5 هکتار و یا بیش‌تر واقع شده‌اند.
از نظر تعداد بهره بردارای 1/68 درصد بهره‌برداری‌های دارای باغ و قلمستان با مساحت کمتر از 1 هکتار، 2/29 درصد بهره‌برداری‌های دارای باغ و قلمستان 1 الی 5 هکتار و 7/2 درصد بهره‌برداری‌های دارای باغ و قلمستان دارای5 هکتار و یا بیش‌تر باغ و قلمستان بوده اند.
نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می دهد که بیش از 3/1 میلیون بهره برداری دارای فعالیت باغداری متعلق به خانوارهای بهره بردار( محل سکونت خانوار واقع در آبادی یا شهر محل وقوع بهره برداری) بوده که جمعیت این خانوارها بیش از 2/5 میلیون نفر بوده است.
از 2/5 میلیون نفر جمعیت اعضای خانوار بهره بردار، بیش از 9/4 میلیون نفر  بالاتر از 6 ساله بوده اند که 76 درصد آنها با سواد و 24 درصد بی سواد بو.ده اند.
از 6/4 میلیون نفر از اعضای خانوارهای بهره بردار  که سن آن ها بیش از 10 سال بوده، بیش از 9/1 میلیون نفر شاغل بوده اند که شغل اصلی حدود 1/1 میلیون نفر آن ها باغداری بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید