1076
آخرین خبرها
افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر

فهرست

خبرهای استانی

تیر ۱۵, ۱۳۹۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ، عضو هیأت علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری و مجری پروژه تحقیقاتی منتج به دستاورد تولید منابع تکثیری نارنگی انشو و پیج در شرایط کشت آزمایشگاهی، با بیان اینکه دستیابی به عملکرد بهینه مرکبات در سطح باغ نیازمند تأمین عوامل متعددی بوده که یکی از مهم‌ترین این فاکتورها، وجود منابع سالم تکثیری است، گفت: تولید مرکبات تجاری سالم و عاری از بیماری‌های قابل انتقال با پیوند (همچون ویروس‌ها، ویرویید‌ها، برخی باکتری‌ها، اسپیروپلاسما و فایتوپلاسماها)، می‌تواند از طریق کاهش مصرف سموم، تقلیل به‌کارگیری کود و ارتقاء عمر باردهی اقتصادی، بر بهره‌برداری بهینه باغ‌ تأثیرگذار باشد.

یحیی تاجور درباره دلایل اجرای این پروژه افزود: نارنگی انشو و پیج از ارقام تجاری مناطق شمالی کشور بوده که از جهات مختلف دارای بازارپسندی مناسبی است. با توجه به شیوه تجاری تکثیر مرکبات از طریق رویشی و حضور منابع آلوده به ویروس تریستزا در منطقه، تامین منابع مادری عاری از بیماری‌ها برای تکثیر و تولید این نارنگی‌ها دارای جایگاه ویژه‌ای بوده که مورد توجه فعالان صنعت و پژوهش مرکبات کشور قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: لذا به‌منظور تأمین منابع مادری سالم برای تکثیر ارقام انشو و پیج، پروژه مذکور در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیر ارائه و اجرا شد.

عضو هیأت علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری در پایان درباره روش کار تصریح کرد: انجام این پروژه در شرایط کشت آزمایشگاهی بوده که با استفاده از تکنیک پیوند مریستم (Shoot tip grafting) روی گیاهچه‌های اتیوله شده، اقدام به تولید مواد گیاهی انشو و پیج شد، در ادامه کار گیاهچه‌های تولید شده با طی کردن مرحله سازگاری از وضعیت کشت درون شیشه‌ای (In vitro) به شرایط خارج از کشت آزمایشگاهی منتقل و پس از آزمون سلامت در گلخانه تحقیقاتی پژوهشکده مستقر شد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید