1076
آخرین خبرها
افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر

فهرست

خبرهای استانی

تیر ۱۷, ۱۳۹۵

به نقل از کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی، یک دانشجوی کانادایی در قالب برنامه آموزشی سه ماهه، موفق به تولید نانومحصول شده است. این محصول یک نوع نانوذرات جاذب است که در گلدان قرار گرفته و می تواند آب و غذای مورد نیاز گیاه را به‌آرامی رها کند. دولت کانادا ۶۰ هزار دلار حمایت مالی برای توسعه این محصول به این دانشجو اعطاء کرده است.

آب دادن به گل‌ها نیاز به برنامه و زمان‌بندی خاصی دارد که اگر رعایت نشود، ممکن است یا گیاه دچار کم‌آبی شود یا از آبیاری زیاد دچار مشکل شود.

در این باره محصول جدیدی در دانشگاه واترلو ساخته شده که می‌تواند به این موضوع کمک کند. محققان این پروژه با استفاده از فناوری نانومحصولی ساختند که قادر است آب را ذخیره کرده و گیاه را در مدت‌زمانی که آب به گلدان نرسد، سیراب کند.

سونیا واچ این محصول را که LeafGenius نام دارد، در مدت یک دوره سه ماهه کلاس فناوری نانو ساخته است. زمانی که نام فناوری نانو می‌آید، مردم به جنبه‌های فناورانه و صنعتی آن می‌اندیشند، اما واچ ماده‌ای ساخته که زیست تخریب‌پذیر بوده و می‌تواند روی خاک قرار گیرد.

واچ می‌گوید: زمانی که شما به گلدان آب می‌دهید، آب جذب این ماده شده و باعث تورم آن می‌شود. بعد به مرور این آب از داخل ماده رها شده و توسط گیاه استفاده می‌شود. زمانی که دوباره به گلدان آب دهید، این ماده آب مازاد را جذب می‌کند؛ بنابراین با استفاده از این فناوری، نیاز نیست شما به‌طور دائم به گیاه آب دهید.

در LeafGeniun از نانوذرات استفاده شده است، این نانوذرات دارای حفره‌هایی هستند که می‌توانند علاوه بر آب، غذای گیاه را نیز با خود حمل کنند. می‌توان این نانوذرات را با کود و مواد غذایی پر کرده و بعد آن را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داد. از آنجا که رهاسازی آب و غذا از این ساختار به آرامی انجام می‌شود، اثربخشی آن نیز بیشتر است.

واچ این محصول را مورد استفاده قرار داد، با اینکه تجربه‌ای از باغبانی نداشت؛ نتیجه به‌دست‌آمده رضایت‌بخش بود.

وی می‌افزاید: بسیاری از مردم تجربه و مهارت باغبانی ندارند، من نیز ندارم. این محصول برای آنها بسیار مناسب است.

این فناوری به مردم کمک می‌کند تا گیاهان را در داخل یا خارج از منزل به‌خوبی نگهداری کنند. واچ برای این دستاورد خود موفق به دریافت حمایت مالی ۶۰ هزار دلاری شده است و برنامه توسعه و تولید این محصول در انکوباتری وابسته به دانشگاه در حال پیگیری است./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید