1076
آخرین خبرها
سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو

فهرست

خبرهای استانی

خرداد ۱۰, ۱۳۹۶

کشاورزی در بیشتر اقتصادهای در حال پیشرفت (حتی توسعه‌یافته)، یکی از محورهای توسعه پایدار و ایجاد توازن‌های جوامع از نظر زیست محیطی، پراکندگی جمعیت و توسعه پایدار و متوازن جغرافیایی تقتصادی و حتی سیاسی است. به همین سبب است که موضوع امنیت غذایی و توسعه پایدار به شدت به یکدیگر وابسته هستند.

یکی از مهم‌ترین عواملی که در توسعه بخش‌های مختلف اقتصادی ازجمله کشاورزی مطرح می‌شود، سرمایه‌گذاری در این بخش است. چرا که به‌نظر می‌رسد با توجه به همه اهمیتی که بخش کشاورزی در اقتصاد به‌ویژه اقتصاد مقاومتی دارد، هنوز به جایگاه اصلی و واقعی خود نرسیده است.

بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده بانک مرکزی و مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط رشد اقتصادی در بخش کشاورزی حدود ۳,۵ درصد و سهم این بخش در رشد اقتصادی کل کشور حدود ۰.۲ درصد بوده است. این در حالی است که سهم بخش‌های دیگر مانند صنعت یا خدمات و… بسیار پایین‌تر است.

حال با توجه به نقش بخش کشاورزی در رشد تولید ناخالص داخلی و رشد کلی اقتصاد، در بخش اشتغال و تعداد افراد شاغل در این بخش نیز تفاوت‌های بسیاری وجود دارد.

بر اساس آمارهای موجود بانک مرکزی، میزان رشد تولید ناخالص داخلی (بر حسب فعالیت‌های اقتصادی) در سال ۹۲ حدود ۴,۷ درصد و در ۹ ماهه سال ۹۳ حدود ۳.۵ درصد بوده است. این در حالی است که در گروه‌های دیگر اقتصادی مانند نفت، صنعت یا حتی خدمات وضع به شیوه دیگری بوده است. به‌طوری‌که میزان رشد گروه نفت در همین دوره ذکر شده (به ترتیب) منفی ۸.۹ و ۸.۱ بوده، در گروه صنعت منفی ۲.۹ و ۶.۲؛ در گروه خدمات منفی ۱.۵ و ۲.۳ درصد بوده است.

این در حالی است که سهم بخش کشاورزی در اشتغال در سال‌های اخیر (آخرین آمار مربوط به پاییز ۹۵ است) با توجه به ناملایمات، مهاجرت و تغییرات اقلیمی و… در حدود ۱۷,۲ درصد است. سهم صنعت در اشتغال ۳۲.۱ و سهم خدمات حدود ۵۰.۶ است. این سهم در اشتغال زمانی بیشتر معنی پیدا می‌کند که بدانیم بازهم براساس آخرین آمار رسمی مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی (نسبت جمعیت شاغل به کل جمعیت) در بخش روستایی ۴۰.۱ درصد و در بخش شهری ۳۸.۶ درصد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید