1076
آخرین خبرها
مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود

فهرست

خبرهای استانی

تیر ۱۹, ۱۳۹۶

با استناد بر تصمیمات ستاد تنظیم بازار البته بدون جلب رضایت وزارت جهاد کشاورزی مصوبه افزایش تعرفه و یا دریافت مابه التفاوت برای کنجاله وارداتی با قید فوریت به هیئت دولت ارائه شد .

در خلاصه این مذاکرات آمده است:

«با توجه به بند (5) ماده 106 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر اولویت واردات دانه‌های روغنی به جای واردات روغن خام و کنجاله به منظور ایجاد اشتغال و صرفه‌جویی ارزی از آنجا که دریافت مابه‌التفاوت 2000 ریالی به ازای هر کیلوگرم از روغن خام و 500 ریالی به ازای هر کیلوگرم از دانه و عدم اخذ مابه‌التفاوت از واردات کنجاله سویا عدم تعادلی ایجاد کرده به طوری که کنجاله استحصالی از دانه در داخل توان رقابت با کنجاله وارداتی را ندارد، این امر مورد اعتراض انجمن صنفی صنایع روغن‌کشی و کارخانجات روغن نباتی قرار گرفته است. با توجه به اینکه بیش از شش ماه موضوع در دستور کارگروه بوده و طی مصوبات متعدد از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست اعلام نظر شده که تاکنون بی‌پاسخ مانده است. لذا پیشنهاد کمیته کارشناسی دبیرخانه به شرح  ذیل مطرح شد.

– دریافت مابه‌التفاوت 1000 ریالی به ازای هر کیلوگرم از کنجاله وارداتی

– الزام وارد کنندگان کنجاله به خرید دانه داخلی

– افزایش تعرفه واردات کنجاله به میزان 10 درصد

علیرغم نظر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تاثیر افزایش احتمالی کنجاله بر قیمت تمام شده گوشت مرغ، طبق محاسبات و گزارش انجمن صنفی صنایع روغن‌کشی تصریح شد که تاثیر افزایش قیمت کنجاله بر قیمت تمام شده کمتر از 3 درصد خواهد بود که این مقدار اثرپذیری با افزایش ظرفیت تولید کمتر نیز خواهد شد.

نمایندگان سازمان برنامه و بودجه افزایش تعرفه به همراه الزام واردکنندگان کنجاله به خرید دانه را به عنوان راه حل منطقی‌تر برای این مشکل پیشنهاد نمودند.

تصمیمات متخذه:

1) مقرر گردید پیشنهاد افزایش تعرفه و یا دریافت مابه‌التفاوت برای کنجاله وارداتی در قالب یک مصوبه با قید فوریت به هیئت دولت ارائه گردد.

2)  به پیشنهاد شرکت بازرگانی دولتی و با موافقت سازمان برنامه و بودجه مقرر شد مابه‌التفاوت دریافتی از روغن خام و دانه‌ روغنی وارداتی صرف پرداخت زیان خرید تضمینی دانه داخلی گردد.

بنابراین گزارش این تصمیم ستاد تنظیم بازار منجر به افزایش قیمت کنجاله سویا به عنوان ماده اصلی خوراک طیور و در نهایت افزایش هزینه های تمام شده پرورش طیور می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی با تحقق این امر در سال‌های گذشته همواره مخالفت کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید