1076
آخرین خبرها
تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد

فهرست

خبرهای استانی

آذر ۴, ۱۳۹۶

به گزارش ایاگنا به نقل از خبرگزاری فارس سید رضا نورانی، از مشکلات پیش‌ روی صادرات سیب ایرانی به کشورهای همجوار گفت و اظهار داشت: در همین راستا و با توجه به نامه‌ای که این اتحادیه به وزیر جهاد کشاورزی ارسال کرده است قرار است تا فردا شنبه جلسه‌ای با وزیر جهاد کشاورزی در راستای بررسی مشکلات صادرات سیب ایرانی برگزار شود.

وی با اشاره به حجم تولید بالای سیب در ایران و اینکه ایران کشوری سیب‌خیز است، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما 3.5 میلیون تن سیب در کشور است که با احتساب سیب درجه 3 صنعتی که تبدیل به کنسانتره و آبمیوه می‌شود نزدیک به یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار تن سیب در داخل مصرف می‌شود و برای بقیه آن باید به فکر بازارهای صادراتی باشیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی با اشاره به پروتکل‌های یک‌جانبه برخی کشورهای همسایه از جمله هند و پاکستان با ایران، گفت: جالب اینجاست که ما تعرفه واردات برنج از هند را از 90 درصد به 25 درصد کاهش داده‌ایم اما هندی‌ها 50 درصد برای واردات سیب از ما تعرفه گذاشته‌اند که به اضافه ارزش افزوده این رقم به 70 درصد می‌رسد و همین مسأله باعث شده که جلوی صادرات سیب ایران به هندوستان گرفته شود.

نورانی گفت: هند سالانه 510 هزار تن سیب درختی از کشورهای دیگر وارد می‌کند که تعرفه‌اش با کشورهایی همچون پاکستان و افغانستان با توجه به پروتکلی که بین یکدیگر دارند صفر است.

وی اضافه کرد: جالب‌تر اینجاست که هند تا سال گذشته 210 هزار تن سیب از چین وارد می‌کرد که امسال این واردات را قطع کرده است و ما از آقای حجتی می‌خواهیم که با مقامات هندی وارد مذاکره شده تا بتوانیم با کاهش تعرفه واردات سیب به هند محصولمان را صادر کنیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی همچنین به تعرفه بالای صادرات سیب به پاکستان هم اشاره‌ای کرد و گفت: به ازای صادرات یک کانتینری 20 تنی سیب درختی به پاکستان باید کیلویی هزار تومان تعرفه گمرکی بپردازیم در صورتی که این مسأله برای افغانستان و هند وجود ندارد.

نورانی همچنین به موانع صادرات به روسیه هم اشاره کرد و گفت: شرکت‌های زنجیره‌ای روسیه از ایران سیب می‌خواهند ولی این کشور علاوه بر آنکه تعرفه 35 درصدی برای سیب ما وضع کرده بازپرداخت پول توسط مشتریان این کشور 45 تا 60 روزه است که برای صادرکنندگان ما با توجه به حجم گردش مالی پایین امکانپذیر نیست.

وی در مورد بازار عراق هم به عنوان یکی از کشورهای مقصد صادراتی ایران، گفت: این کشور هم هر روز یک داستان عجیب و غریب برای واردات میوه از ایران در می‌آورد و گاهی واردات سیب از ایران را باز کرده و گاهی ممنوع می‌کند. از طرف دیگر کویت هم مشکلاتی برای ما ایجاد کرده که وقتی محموله صادراتی از خرمشهر قرار است به مبدأ این کشور حمل شود تأیید سفارتخانه خود در تهران را می‌خواهد که هزینه سنگینی را به علاوه زمان به صادرکننده ما تحمیل می‌کند که از کیفیت کار هم می‌کاهد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی از سازمان توسعه تجارت و وزارت امور خارجه خواست تا در کنار وزیر جهاد کشاورزی مشکلات کشورها و مراکز صادراتی را پیگیری کرده و با رایزنی آن را حل کنند.

بنابراین، طی سال‌های گذشته همواره سیب تولیدشده توسط باغداران ایرانی به دلیل نبود مقاصد صادراتی و قیمت بالای تمام شده همواره روی دستشان مانده و گاهی به هدر می‌رود. این در حالی است که مهرفرد قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی هفته گذشته در مورد صادرات سیب ایران گفته بود مشکلی در این زمینه نداریم و خرید تضمینی سیب درجه 3 توسط سازمان تعاون روستایی به قیمت هر کیلوگرم 350 تومان از یک ماه پیش آغاز شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید