1076
آخرین خبرها
سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو

فهرست

خبرهای استانی

خرداد ۲۹, ۱۳۹۶

جلوگیری از واردات جوجه یکروزه بوقلمون توسط سازمان دامپزشکی کشور، تولیدکنندگان این عرصه را با مشکل مواجه کرده است.

مدیر عامل شرکت تعاونی صنعت بوقلمون ایران، در گفت‌وگو با ایاگنا گفت: متأسفانه از آبان‌ماه سال گذشته تاکنون هنوز هیچ مزرعه‌ای در کشور موفق به جوجه‌ریزی بوقلمون مولد نشده و با وجود تذکرهای پیاپی نمایندگان بخش خصوصی به مسئولان دولتی، نوعی اهمال در این مورد صورت می‌گیرد.

سید مهدی آذرموید، با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور معمولا راحت‌ترین راه ممکن را برمی‌گزیند، افزود: این در حالی است که به احتمال قوی امسال نیز مانند چند سال گذشته با شیوع کوچک‌ترین موجی از آنفلوآنزا در کشورهای اروپایی، مسئولان دامپزشکی از ورود جوجه و تخم نطفه‌دار به کشور جلوگیری خواهند کرد.

به گفته وی، حال پرسش اینجاست که تکلیف این چند صد پرورش‌دهنده که با وام و برای گذران هزینه‌های هنگفت زندگی تمام دارایی خود را به بیابان‌ها انتقال داده‌اند، چه می‌شود؟ بی‌شک تولیدکنندگان بوقلمون گوشتی، از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی انتظار دارند در مقابل این اهمال به‌وجودآمده با برگزاری جلساتی با مدیران سازمان دامپزشکی از هم‌اکنون به فکر راه‌حلی برای جلوگیری از منع واردات جوجه و تخم نطفه‌دار باشند.

آذر موید معتقد است، سال گذشته اگرچه به ۲,۵ میلیون قطعه جوجه برای پرورش نیاز بود، اما این مقدار تامین نشد و امسال نیز با توجه به نیاز ۳ میلیون قطعه‌ای جوجه، بدون شک مشکل کمبود از بین نمی‌رود. ضمن اینکه تولید داخل هم سهم بسیار ناچیزی در تولید جوجه داشته و باید آن را حفظ کرد.

مدیر عامل شرکت تعاونی صنعت بوقلمون ایران، کرد: اگر سازمان دامپزشکی کشور، مطابق سال‌های گذشته به روال ممنوعیت واردات جوجه بوقلمون در فصول سرد ادامه دهد، تولید و پرورش بوقلمون در داخل کشور هم از بین خواهد رفت.

 

مرزهای سیاسی، ملاک تصمیم‌گیری نیست

در همین راستا یکی از تولیدکنندگان این صنعت گفت: بیماری آنفلوآنزای پرندگان در تمام جهان وجود داشته و به این امر واقف هستیم که این ویروس می‌تواند مخاطرات جدی را در صنعت طیور و سلامت انسان به‌وجود آورد، اما نکته قابل تأمل این است که هرچند کشورهای تراز اول جهان در این باره قوانین سختگیرانه و پیشگیرانه‌ای دارند، ولی این مسئله باعث نشده که خدشه‌ای در معیشت مردم و تولیدکننده به‌وجود آید و به طبع آن امنیت شغلی تولیدکنندگان‌شان به خطر بیفتد.

کامبیز جعفری، افزود: به‌عنوان مثال در کشوری مانند آلمان با بروز آنفلوآنزای پرندگان در منطقه‌ای که بیماری مشاهده شده، تا شعاع چند کیلومتری منطقه خطر اعلام می‌شود و گزارش شفاف آن را به سازمان جهانی دامپزشکی OIE اعلام می‌کنند و مابقی مناطق که پاک هستند، می‌توانند به صادرات محصول خود اقدام کنند. به عبارت دیگر، مرزهای سیاسی در این مواقع ملاک تصمیم‌گیری نیست.

این کارشناس صنعت طیور ادامه داد: در حالی که سازمان دامپزشکی کشور به‌راحتی با یک دستور، کل کشوری را که تنها در یک نقطه از آن آلودگی وجود دارد، جزو فهرست سیاه خود قرار می‌دهد. در صورتی که این اقدام، تولید داخل (بوقلمون مولد) و تأمین جوجه یکروزه گوشتی مورد نیاز کشور را به خطر می‌اندازد.

جعفری در پایان اظهار کرد: این در حالی است که با یک برنامه‌ریزی می‌توان هم سلامت جامعه را ارتقاء داد و هم معیشت تولیدکننده و امنیت غذایی مردم را توسعه بخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید