1076
آخرین خبرها
افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو ضرر جبران ناپذیر به کشاورزان خوزستان تامین ارز 20 روزه شد مدیریت بیماری ها در گندم آغاز شد لرستان رکورددار صادرات علت گرانی مرغ در اسفندماه سبزی و صیفی جات گران شد آغاز تجارت برد برد در ایران یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر

فهرست

خبرهای استانی

مرداد ۱۱, ۱۳۹۵

هرچند این روزها بیشتر کارشناسان از بحران بی‌سابقه آب سخن می‌گویند، اما برخی دیگر معتقدند وضعیت خاک‌های کشور نگران‌کننده‌تر از آب است.

رئیس انجمن علوم خاک ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری با اعلام این خبر گفت: در حالی که مسئله خاک از آب مهم‌تر است، اما به‌نظر می‌رسد کسی به آن اهمیت نمی‌دهد.

منوچهر گرجی با اشاره به اینکه هنوز بحث خاک برای مسئولان موضوعیت پیدا نکرده است، افزود: قسمت اعظم مشکلات آب، ریشه در خاک دارد. به‌عنوان مثال وقتی نتوان از خاک به خوبی مراقبت کرد، به مرور زمان نفوذناپذیر شده و نمی‌تواند آب را در خود جذب کند.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که در سال‌های اخیر، میزان سیل در مناطق مختلف کشور افزایش یافته و خسارت‌های زیادی را به جامعه وارد می‌کند؛ زیرا وقتی آب راهی به داخل زمین پیدا نکند، روی سطح سرازیر شده و گذشته از خسارتی که به بار می‌آورد، بخش بزرگی از آن هدر خواهد رفت.

به گفته گرجی، با مدیریت کامل خاک کشاورزی، می‌توان راندمان تولید محصول را تا ۱۰۰ درصد افزایش داد، در حالی که پروژه‌های آبیاری نوین، ۳۰ تا ۴۰ درصد در بالا بردن راندمان نقش دارند.

وی ادامه داد: وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرده که به ازای هر تن فرسایش خاک در این کشور، ۲۸ دلار خسارت به کل جامعه وارد می‌شود، این در حالی است که فرسایش خاک ما طبق کمترین آمارها به صورت سالانه، دو میلیارد تن برآورد شده و با این حساب ۵۶ میلیارد دلار در سال، خسارتی است که از این طریق به این سرزمین وارد می‌شود؛ به عبارتی حدود پنج برابر کل بودجه عمرانی کشور.

رئیس انجمن علوم خاک ایران تصریح کرد: البته در دهه ۱۹۳۰ رئیس جمهور آمریکا با تشکیل سازمان حفاظت خاک، در مقابل بحران ایستاد و در مدت کمتر از ۵۰ سال، مشکل خاک را حل کرد به‌طوری که آن سازمان منحل شد؛ زیرا دیگر نیازی به وجودش نداشتند.

گرجی معتقد است: اما در ایران با وجود مشکلات فراوانی که در این حوزه وجود دارد، نه‌تنها سازمانی در این زمینه تشکیل نشده، بلکه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هم بیشتر به مقوله آب می‌پردازد و طرح‌های نجات خاک، بیشتر به دست فراموشی سپرده می‌شود. کمااینکه در سال جاری ۱۰ میلیارد دلار برای آب هزینه کردند، اما برای خاک یک ریال هم تعلق نگرفت.

وی با اشاره به حضور امروز رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مجلس برای اصلاح لایحه خاک، اظهار داشت: مسئولان باید قانون خاک را هرچه سریع‌تر تصویب کنند و وزارت جهاد کشاورزی هم آن را به مرحله اجرا بگذارد. علاوه بر آن تهیه نقشه خاک و تعیین ردیف بودجه برای خاک در برنامه ششم توسعه از ضروریاتی است که اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید