1076
آخرین خبرها
شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور

فهرست

خبرهای استانی

قرار است با تسهیل روند سرمایه‌گذاری و توسعه واحدهای پرورش بز شیری، تولید شیر این حیوان تا پایان برنامه ششم به بیش از ۷۰۰ هزار تن در سال برسد.

رئیس مرکز اصلاح‌نژاد دام کشور، امروز در گفت‌وگو با ایاگنا گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود که تولید شیر بز تا پایان برنامه ششم، به بیش از ۷۰۰ هزار تن برسد.

محمد رضا ملاصالحی، با اشاره به اینکه هم‌اکنون شیر استحصال شده از گوسفند و بز در مجموع به ۷۰۰ هزار تن می‌رسد، افزود: در حال حاضر ۶۰ درصد از این مقدار، متعلق به بز بوده و مابقی برای گوسفند است، اما باید در آینده‌ای نه چندان دور به نقطه‌ای برسیم که همین مقدار تنها از جمعیت بز کشور به دست آید و حداقل ۵۰ درصد از این شیر در واحدهای صنعتی فراوری شود.

وی عنوان کرد: اگرچه طی سال‌های گذشته حداقل پنج واحد بزرگ پرورش بز در کشور به صورت صنعتی و نیمه صنعتی آغاز به کار کرده، اما برای رسیدن به اهداف مورد نظر، باید دست‌کم ۱۰۰ هزار راس از این حیوان در قالب سیستم‌های جدید نگهداری شوند. به همین منظور نیاز به طراحی واحدهای مدرن که از صفر تا ۱۰۰ آن برنامه‌ریزی شده باشد، ضروری است.

به گفته ملاصالحی، برای موفقیت در این مسیر، باید دام مناسب آن هم برای سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان فراهم باشد. زیرا دام‌های بومی یا گوشتی هستند و یا دو منظوره که مقدار شیر تولیدی آنها قابل توجه نیست. به همین دلیل، ‌می‌توان از ظرفیت‌های دیگر نژادهای موجود در دنیا مانند سانن، آلپاین و غیره استفاده کرد؛ نژادهایی که بیش از ۷۰۰ کیلوگرم در هر دوره، شیر تولید می‌کنند. گذشته از اینها ظرفیت تولید مثلی آنها بالاست و ضریب بره‌زایی آنها تا ۱,۷ راس به ازای هر واحد دامی می‌رسد. البته ضریب تبدیل این نژادها نیز به گونه‌ای است که نگهداری آنها توجیه اقتصادی قابل قبولی دارد.

وی اضافه کرد: البته پرورش این نژادها در مناطقی از کشور از سال‌های دور در قالب واحدهای خانگی صورت گرفته و مشکلی از لحاظ سازگاری نداشته است. ضمن اینکه طی سال‌های گذشته تولید اسپرم این حیوان در کشور آغاز شده و بخش خصوصی به راحتی می‌تواند در این زمینه ورود کند.

ملاصالحی معتقد است این اتفاق زنجیره بعد از تولید شیرخام را نیز متحول می‌کند. آن هم در زمانی که بسیاری از شرکت‌های لبنی موفق به صادرات محصولات خود شده‌اند و این موضوع می‌تواند به عنوان امتیازی ویژه برای سرمایه‌گذاران پرورش بز تلقی شود. زیرا تعدادی از پنیرهای گران‌قیمت در دنیا اغلب از شیر بز تولید شده و مصارف خاص دارند. با توسعه تولید چنین محصولاتی، ایران هم در دنیا حرفی برای گفتن خواهد داشت.

رئیس مرکز اصلاح‌نژاد دام کشور، تاکید کرد: گذشته از شیر، گوشت بز نیز قابل استفاده بوده و حتی برخی مناطق جنوبی کشور، آن را به گوشت گوسفند ترجیح می‌دهند. بنابراین پرورش نژادهای گوشتی بز هم پتانسیل بالایی دارد که برای سرمایه‌گذاران جذاب خواهد بود.

این مقام مسئول، پرورش بز در واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی را دارای مزیت اقتصادی دانست و گفت: سرمایه‌گذاری در این امر برای تولید هر لیتر شیر، نسبت به گاو کمتر است. زیرا به عنوان مثال، اگر یک گاو با وزنی بالای ۵۰۰ کیلوگرم در یک دوره هشت تن شیر تولید می‌کند، یک راس بز با جثه‌ای یک دهم گاو، تا ۷۵۰ کیلوگرم شیر می‌دهد. ضمن اینکه بز می‌تواند از علوفه‌های ارزان قیمت مانند کاه و کلش استفاده کند که این موضوع برای گاو امکان‌پذیر نیست.

ملاصالحی افزود: صفت چندقلوزایی در گاو، صفتی مطلوب تلقی نمی‌شود، اما این خصیصه برای بز به اقتصادی‌تر شدن واحد تولیدی به اندازه محسوسی کمک می‌کند.

وی در پایان تاکید کرد: دام سنگین، قدرت مانور کمتری داشته و بیشتر به منظور تولید شیر از آن بهره‌برداری می‌شود. بنابراین بیشترین اتکای ما برای تولید گوشت، به دام سبک است و بدون شک به غیر از شیر، سهم آن در بازار گوشت نیز در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید