1076
آخرین خبرها
شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور

فهرست

خبرهای استانی

خبرگزاری کشاورزی ایاگنا :

زمستان سال ۹۵ بود که محمود حجتی در جریان بازدید از یک شرکت گیاهان دارویی در شهرک صنعتی بهارستان کرج که یک شرکت دانش بنیان با فرآوری گیاهان دارویی است و انواع داروهای گیاهی برای مصارف پزشکی در بازارهای داخلی و خارجی را تولید و عرضه می کند، گفت تولید برخی گیاهان دارویی می تواند درآمد کشاورزان را تا ۱۰ برابر افزایش و مصرف آب را در مقایسه با محصولات زراعی دیگر تا یک سوم کاهش دهد. اظهار نظری که حاکی از دغدغه وزیر جهاد کشاورزی دولت تدبیر و امید برای استفاده از فرصت های طلایی یک پتانسیل ارزشمند داشت.

اظهار نظری که بر خلاف برخی شعارهای تو خالی هفته های اخیر برخی شیفتگان به قدرت در مناظره ها، مطالعه شده بوده و با استناد به ویژگی منحصر به فرد کشور درگیاهان دارویی و اقبال عمومی و جهانی به این محصولات، بهره گیری از ظرفیت های این حوزه برای اشتغالزایی، تولید ثروت و ارز آوری از طرح های اقتصاد مقاومتی محاسبه و اعلام شده است.

البته تمجید حجتی از این ویژگی منحصر به یک اظهار نظر صرف در دفاع از این امر نبوده است، بلکه او با اختصاص دفتری اختصاصی برای گیاهان دارویی جهت ساماندنی فرآیند زنجیره گیاهان دارویی وارد فاز اجرایی شده است تا طی چند سال آینده ایران از تجارت ۱۲۲ میلیارد دلاری جهان در این زمینه، سهمی در شان خود را ببرد.

لذا از آنجا که با وجود کارشناسان، تحریک و افزایش تقاضا و فرآوری دانش بنیان برای تولیدات گیاهان دارویی، موتور محرکه زنجیره گیاهان دارویی است، دفتر گیاهان داروئی وزارت جهاد کشاورزی ترتیباتی را اتخاذ کرده است تا تمامی تجار در زمینه بازاریابی، تبلیغات و برندسازی گیاهان داروئی برای نخستین بار درکشور حمایت مالی شوند و علاقه مندان با مراجعه به دفتر گیاهان داروئی وزارت جهاد کشاورزی از منابع مالی این بخش بهره مند گردند. این که چگونه و چطور را گزارشگر ایانا از متولیان امر جویا شده است:

اهمیت توسعه کشت گیاهان دارویی در کشور

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی مردم کشورهای درحال توسعه نواحی فقیر و دورافتاده، عمده ترین نیازهای داروئی خود را ازگیاهان داروئی تامین می کنند و براساس آمار همین سازمان رشد مصرف گیاهان داروئی درکشورهای صنعتی درمقابل سنتی ۱۵ به ۳ است، اما این رشد درکشورما به عنوان یکی از کشورهای برتر تولیدکننده گیاهان داروئی برعکس است.

تاکید سازمان بهداشت جهانی در جایگزینی تدریجی مواد طبیعی به جای مواد شیمیایی موجب شده تا کشورهای مختلف جهان برای کشت و تولید انبوه گیاهان داروئی و استفاده آن درصنایع دارویی، بهداشتی وغذایی، برنامه ریزی و سرمایه گذاری اقدام کنند.

متکی بودن اقتصاد ایران بر درآمدهای نفتی، موجب آسیب پذیری اقتصاد کشورشده که یکی از راه های مقابله با این چالش، توسعه تولیداتی است که علاوه بر بهبود وضع اقتصاد داخلی سبب افزایش صادرات غیر نفتی شود.

دراین میان محصولات جنگلی مرتعی وگیاهان داروئی، می توانند تاثیر بسزایی درصادرات غیرنفتی داشته باشند.

باتوجه به تنوع آب و هوائی کشور و امکان رویش بیش تر گیاهان داروئی درایران، این فرصت طلایی وجود دارد که با کشت گیاهان داروئی، حضورخود را دربازار جهانی بیش ازپیش افزایش دهیم.

شناسایی حلقه های بازار گیاهان داروئی در کشور

پیمان یوسفی آذر، مجری طرح گیاهان داروئی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به اینکه شناسایی حلقه های بازار گیاهان داروئی در کشور یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: برنامه قوی و جامعی در حوزه بازار گیاهان داروئی داریم و برای نخستین بار از تمامی تجار، بازاریان و شرکت های فعال در زمینه بازاریابی، تبلیغات و برندسازی گیاهان داروئی حمایت مالی می کنیم.

وی گفت: علاقه مندان حوزه بازار فروش گیاهان داروئی می توانند با مراجعه به دفتر گیاهان داروئی وزارت جهاد کشاورزی از منابع مالی این بخش بهره مند شوند .

این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون اشخاص زیادی جهت دریافت تسهیلات به مرکز ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کرده اند، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۰ شرکت دانش بنیان در بخش مشاوره تولید و تولید نهاده مراجعه کرده اند که در حال مذاکره برای ایجاد ارتباطات و اعطای تسهیلات هستند و حداقل ۲۰ شرکت در بخش تولید با طرح های آماده گیاهان دارویی در حال معرفی به بانک ها برای دریافت تسهیلات هستند.

یوسفی آذر با بیان اینکه نرخ رشد گیاهان داروئی ۳ برابر نرخ رشد اقتصاد جهانی است، تصریح کرد: اقتصاد جهانی با نرخ رشد ۴ درصد در حال پیشرفت است، در حالی که بر اساس آمار مرکز تجارت جهانی نرخ رشد گیاهان داروئی به ۹,۱ درصد رسیده و نشان دهنده پویا بودن اقتصاد این حوزه است.

وی وزارت جهاد کشاورزی را به عنوان یکی از پیشروترین وزارتخانه ها در زمینه گیاهان داروئی دانست و افزود: با دستور وزیر جهاد کشاورزی واحد ویژه ای به عنوان مرکز ملی گیاهان داروئی ایجاد شد که بر اساس قانون تفکیک وظایف وزارتی، وزارت جهاد کشاورزی مسئول کل زنجیره ارزش گیاهان داروئی از قبیل کاشت، داشت برداشت، فرآوری و یکی از وظایف اصلی این مرکز دقیق سازی آمار به روز در کشور است .

توسعه ۲۸۴ هزار هکتاری کشت گیاهان داروئی

مجری طرح گیاهان داروئی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح ملی جامع گیاهان داروئی کشور تدوین و در گروه اقتصاد مقاومتی تصویب شده، همچنین برنامه مدونی از مرحله تامین بذر و نهاده ها تا برداشت از مزارع داریم که طبق آن سطح زیر کشت گیاهان داروئی طی ۱۰ سال باید به ۲۸۴ هزار هکتار برسد.

این مقام مسئول ادامه داد: البته اجرای این طرح از سال ۹۵ آغاز شده که هم اکنون ۱۶۰ هزار هکتار آن با انواع گیاهان داروئی نظیر زعفران، گل محمدی و… زیر کشت رفته است، زعفران با سطح زیر کشت ۹۵ هزار هکتار در سال ۹۴ و تولید بیش از ۳۵۱ تن در صدر قرار دارد و سطح زیر کشت گل محمدی در سال ۹۴ بیش از ۱۵ هزار هکتار با تولید بیش از ۳۲ هزار تن بوده است.

یوسفی آذر سطح زیر کشت سایر گیاهان دارویی را حدود ۴۵ هزار هکتار اعلام و اظهار کرد: زیره سبز، گشنیز، حنا، وسمه، رازیانه و گل گاوزبان از عمده محصولات تولیدی گیاهان دارویی کشور محسوب می شود و بیش از ۷۰۰ درصد گیاهان دارویی کشور در استان‌های خراسان رضوی (زیره سبز)، جنوب کرمان (حنا، وسمه)، همدان (گشنیز و رازیانه)و گیلان (گل ‌گاوزبان) کشت می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید