در حالی که در تولید برنج خوداتکایی ۷۰ درصدی رقم خورده است، اما طرحها و پروژههای خودکفایی در این محصول مسکوت مانده است.
استاد دانشگاه جامع علمی – کاربردی کشور امروز در گفتوگو با خبرنگار ایاگنا درباره برنج ایرانی که بهتازگی رونمایی شده است، گفت: استفاده از اشعه گاما برای اینکه ژنهای مثبت تقویت شود، سالها است که مورد استفاده قرار میگیرد و رونمایی از برنج طارم روشن که با نام شهید هستهای، مصطفی احمدیروشن مزین شده است، دارای خصوصیاتی چون عطری بودن و ارتفاع منابع بوته، قابلیت برداشت مکانیزه و تولید ۳۰۰ تن بذر مادری است؛ در حالی که برنج طارم محلی بهخاطر عطر و طعم و خوشپختی، مهمترین کشت شالیزارهای مازندران را به خود اختصاص میدهد و عملکردی کمتر از سه تن در هکتار دارد.
غلامرضا خانکشیپور افزود: اشعه گاما برخی ژنهای موجود در گیاه را روشن و برخی دیگر را خاموش میکند و بهدلیل اینکه ژن جدیدی به گیاه اضافه نمیکند، روی سلامتی انسانها نیز اثر نامطلوب نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: بهدلیل تغییر نکردن ساختار ژنتیکی گیاه در روش پرتودهی با اشعه گاما، نمیتوان اسم این نوع برنج را برنج اصلاح نژادشده یا همان تراریخته نامید.