1076
آخرین خبرها
شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت جزییات اجرای طرح سایبانی برای تولید انواع سبزی و صیفی در کشور

فهرست

خبرهای استانی

ترکیه قصد دارد ۲۲ سد جدید در منطقه آناتولی جنوبی احداث کند. احداث این تعداد سد منجر به خشک‌شدن دو منبع آبی مهمی که به داخل خاک ایران سرازیر می‌شوند خواهد شد.

به گزارش ایاگنا به نقل از اسپوتنیک نیوز، ترکیه قصد دارد 22 سد جدید در منطقه آناتولی جنوبی احداث کند، اما این تصمیم قبلاً نگرانی مقامات ایرانی را برانگیخته است، زیرا احداث این تعداد سد منجر به خشک شدن دو منبع آبی مهمی که به داخل خاک ایران سرازیر می‌شوند خواهد شد.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران از وزارت امور خارجه این کشور خواسته تا ترکیه را متقاعد سازد از طرح‌های خود برای احداث سدهای جدید دست بکشد. وی گفته احداث این سدها موجب خشک شدن مرداب‌ها و دریاچه‌ها در سمت ایران و عراق خواهد شد، اما مقامات ترک از جمله معاون جنوب آسیای وزیر امور خارجه ترکیه با این انتقادات موافق نیستند و گفته‌اند همه اقدامات احتیاطی و هنجارهای زیست‌محیطی رعایت شده و این سدها به محیط زیست آسیبی نخواهد زد.

این در حالی است که کارشناسان محیط زیست در ایران نظر دیگری دارند و کاملاً نسبت به تبعات زیست‌محیطی این اقدام ترکیه هشدار می‌دهند. به‌گفته آنها اگر امکان توقف این فعالیت‌ها از طریق دیپلماسی فراهم نباشد، حتی کشورها ممکن است در آستانه جنگی جدید بر سر آب قرار بگیرند.

محمد درویش، مدیر دپارتمان عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران در این باره گفت، ترکیه در حال بهره‌برداری از وضعیت سیاسی موجود نظیر ضعف دولت مرکزی عراق و جنگ داخلی در سوریه برای آغاز احداث 22 سد جدید به‌روی رودخانه‌های دجله و فرات است.

درویش افزود: «یکی از سدها که آتاتورک نام دارد، بزرگترین سد جهان است که به‌روی رودخانه فرات ساخته شده است. حجم آن 48 میلیارد مترمکعب است که معادل حجم یکصد سد ایران است. اگر ما تمام سدهای ساخته‌شده توسط ترکیه به‌روی فرات را جمع کنیم، حدود 100 میلیارد مترمکعب آب خواهد بود».

وی افزود، اگر ترکیه موفق به احداث سد ایلیس با ظرفیت 10.4 میلیارد مترمکعب در منطقه حسن کیف به‌روی رودخانه دجله شود، یک بحران آبی واقعی پدید خواهد آمد. «به‌بیان دیگر، 100 درصد از آب رودخانه فرات و 60 درصد از آب رودخانه دجله بند خواهد آمد و هیچ آبی به سوریه و عراق سرازیر نخواهد شد».

این کارشناس محیط زیست گفت، چنین فاجعه‌ای منجر به بیکاری و فقر کشاورزان خواهد شد. به‌علاوه، این موجب تقویت داعش نیز می‌شود. «حدود 90 درصد از جذب نیروهای داعش از بین شهروندان بیکار این مناطق خشک و کویری است».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید