1076
آخرین خبرها
یارانه 161 هزار میلیارد تومانی نان شروع همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی آیا ایران به جایگاه خود در کدکس باز می گردد بازهم ردپای قاچاق اینبار در سازمان حفظ نباتات قیمت پیاز سرسام آور شد گوشت قرمز را گران نخرید  خودکفایی در تولید گندم نان دریافت بذر یارانه ای پنبه کاهش ۱۷درصدی ورود آب به سدها تفاهم‌نامه همکاری توسعه زنجیره گیاهان دارویی امضا شد برنج ارزان شد امضای تفاهم نامه ایران و مالزی کاهش 62 درصدی واردات چای کشت گل نرگس در گلوگاه عواقب تولید و صادرات محصولات آب بر امکان گران شدن لبنیات در پی کم کاری ها گندم قراردادی کشت می شود صادرات تخم مرغ رکورد می شکند زیر و بم پرونده فساد چای دبش محدودیت صادرات این بار برای پیاز و گوجه فرنگی کاهش سیر صعودی قیمت گوجه فرنگی قیمت آجیل شب یلدا اعلام شد بارش باران در تهران افزایش جوجه ریزی در آذرماه بازار میوه های شب یلدا  علت گران شدن گوجه فرنگی چه بود ؟ کشف بیماری های جدید سیب در ایران نهاده های دامی که ارز نیمایی به آنها تعلق می گیرد تبدیل پسماند کشاورزی به خوراک دام مالیات به محصولات پرآب بر تعلق می گیرد! خطر خشکسالی در کمین است! کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز تولید پنبه در کشور ارز آوری 14 میلیون دلاری قارچ عاقبت قیمت مرغ چه میشود 5میلیون تن،نیاز سالانه کودی کشور افزایش 2 برابری تولید پسته روند کاهشی قیمت گوشت قرمز تولید 14 میلیون تن گندم در سال جاری کاهش قیمت میوه های پاییزی کمک وارد کنندگان به بازار برنج خودکفایی در تولید شکر بازگشت تراکتور های بلاروس به ایران گوشت قرمز ارزان شد مطالبات گندم پرداخت می شود آسیب کاهش دما به محصولات کشاورزی برداشت خرما آغاز شد بهره برداری از 11 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو آغاز کشت نخود در کرمانشاه به روش مدیریت تلفیقی نگاهی به وضعیت بازار گوشت

فهرست

خبرهای استانی

۷ - آذر - ۱۳۹۶

دبیر انجمن روغن نباتی گفت: شرایط اقتصادی کشور از سال ۹۲ تا ۹۶ اگرچه نشان دهنده رکود اقتصادی و تداوم آن است اما کاهش تولید روغن نباتی در کشور در ماه گذشته نگران کننده است.

به گزارش خبرگزاری ایاگنا امیرهوشنگ بیرشک امروز در همایش بین‌المللی روغن‌های خوراکی، دانه‌های روغنی و صنایع وابسته  در تهران با اعلام این خبر جلسه قیمت نان صبح امروز در محل ریاست جمهوری برگزار شده است اظهار کرد: می‌توان سه مقطع زمانی را پس از انقلاب در صنعت روغن نباتی در نظرن گرفت مقطع اول که همان دوران مقدس است و کارخانجاتی که در کشرو حضور داشتند مربوط به دوره پیش از انقلاب اسلامی است، مرحله دوم آن دوران اصلاحات (دوران سازندگی) و بعد از آن است که شاهد رشد ظرفیت‌سازی در کشور بودیم. در مقطع سوم که می‌توان آن دوره را دوره تنوع نامید و این دوره از نظر زمانی به بعد از سال 1390 مربوط می‌شود.

وی افزود: در همان دوران دفاع مقدس که دوران سیستم توزیع کالا‌برگی کشور بوده است و از ظرفیت محصول کشور صرفا برای تامین روغن نباتی استفاده می‌شد.

دبیر انجمن روغن نباتی ادامه داد: صنعت روغن نباتی در دوره دوم خود به دنبال نوسازی و ایجاد ظرفیت‌های جدید بود که از آن می‌توان به ظرفیت دو میلیون تنی تولید در سال 85 اشاره کرد. شاخصه این دوران تجدیدنظر در استانداردهای تولید روغن نباتی و افزایش کمی و کیفی تولید بوده است. برهمین اساس میزان تولید روغن جامد در کشور از 90 درصد سال 70 به حدود 50 درصد در سال 90 کاهش یافت.

وی تصریح کرد: دوره سوم نبود دوران بحران ارزی است که روند رو به رشد تاسیس واحدهای کوچک و نبود تنوع در بسته‌بندی و تغییر در فرامولاسیون محصولات نام برد؛ در این دوره در طی رشد ظرفیت‌های تولیدی که هم اکنون به 4 میلیون تن در سال رسیده حداکثر رقابت در صنعت را شکل داده است. در این دوران مصرف کننده طعم شیرین رقابت در تنوع بسته‌بندی افزایش کیفیت و کاهش قیمت را لمس کرد.

دبیر انجمن روغن نباتی ادامه داد: امروزه شاید نتواند کسی منکر تحول و ارتقاء در کیفیت روغن نباتی تولیدی در کشورمان باشد به همین جهت است که اگر پایش مصوبات شورای عالی سلامت رو مرور کنیم پایبندی صنعت روغن نباتی و اجرای مصوبات آن به عینه مشهود است.

* تولید روغن نباتی 4 درصد کاهش یافت

وی با بیان اینکه در هفت ماهه سالجاری با کاهش 4 درصدی تولید و توزیع روغن نباتی روبرو هستیم گفت: شرایط اقتصادی کشور از سال 92 تا 96 اگرچه نشان دهنده رکود اقتصادی و تداوم آن است اما کاهش تولید روغن نباتی در کشور در ماه گذشته نگران کننده است.

وی افزود: با وجود افزایش واردات روغن خام در هفت ماهه سالجاری کاهش معنادار تولید در فصل مصرف نگران کننده است. امروز کاهش تولید روغن نباتی را عدم همراهی ستاد پشتبانی تنظیم بازار در بررسی و تصویب افزایش قیمت روغن نباتی باشد که با وجود اینکه به تایید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رسیده است این ستاد با آن موافقت نمی‌کند.

دبیر انجمن روغن نباتی در بخش پایانی خود به چالشهای صنعت روغن نباتی اشاره کرد و گفت: عدم بسط و توسعه فرهنگ مصرف روغن‌نباتی در کشور توسط دستگاه‌های مسئول نظارت کننده و امنیت و سلامت جامعه، ورود برخی سازمانها و افراد غیرمتخصص در حوزه تصمیم‌گیری، موضوع بهداشت و استاندارد روغن نباتی، عدم ثبات در قوانین و مقررات مربوط به واردات روغن خام و دانه‌های روغنی و عدم علاقه‌مندی برخی مسئولین به گسترش فضای رقابت در این صنعت اشاره کرد.

وی در پایان افزود: صنعت روغن نباتی با گردش بیش از 11 هزار میلیارد تومانی گفت: یکی از بزرگترین صنایع ملی کشور به حساب می‌آید و خود را متعهد به حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات داخلی می‌داند اما توقع دارد که برای حمایت از بخش کشاورزی و تولید داخلی صنعت روغن نباتی را از بخشنامه‌ها، آئین‌نامه‌ها و عوارض متعدد که سبب افزایش قیمت تمام شده محصول نهایی مصرف کننده می‌شود معاف نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرخط خبر ها

1076

متن سربرگ خود را وارد کنید